Kategoriler
Yaşam

Trabzon Kaplıcaları Hangileridir? Tedavi Ettiği Hastalıklar

Trabzon Kaplıcaları

Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Ülkemizin hemen her ilinde kaplıca bulunmaktadır ve bu illerden birisi de Trabzon ilidir. Trabzon ilinde birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Her bir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Trabzon şehrinde bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;

  • Trabzon Akçaabat Ayazma İçmesi ve Madensuyu
  • Trabzon Merkez Ekşisu
  • Trabzon Merkez Kisarna Madensuyu
  • Trabzon Merkez Kisarna Köyü İçmesi
  • Trabzon Aralık Ziyaret Suyu
  • Trabzon Çaykara Hadi Madensuyu

Trabzon Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar

Kaplıcalar ve tedavi ettiği hastalıkları

Sponsorlu Bağlantılar

Ayazma İçmesi ve Madensuyu

Akçaabat İlçesi sınırları içerisinde Karadağ Yaylası’ndadır. Dünyada en az madeni bulunan, gazlı bir sudur. CO2 gazı fazladır. Doğal bir sofra suyudur. Mide rahatsızlıklarında şifa verir. Su sıcalığı 6 derecedir.

Ekşisu

Trabzon il merkezi yakınındadır. Sülfatlı, klorürlü, bikarbonat ve mağnezyum bileşimlerinden oluşur. Serbest CO2’de bulunduğu için içimi hoş bir sudur. Madensuyu olarak değerlendirilir. Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında faydalıdır. Su sıcalığı 14 derecedir.

Kisarna Madensuyu

Trabzon kent merkezine 7 km. mesafede, Kisarna Köyü’ndedir. Bizans döneminden beri bilinmektedir. Ülkemizin ünlü bir maden suyudur. CO2 gazı zengindir. Silis oranı da yüksektir. Bulunduğu yer denizden 80 m. yüksektedir. Su sıcaklığı 15 derecedir. Mide, sindirim yolları ve böbrek hastalıklarında çok faydalıdır. Kaynak çevresinde dinlenme tesisleri bulunur. Şişelenerek pazarlanır.

Kisarna Köyü İçmesi

Kisarna Madensuyu kaynağına yakındır. Çevre halkı tarafından ilgi görür. Bikarbonatlı, sülfatlı ve gazlı bir sudur. Fazla içilirse müshil etkisi görülür. Karlsbad tipi sular arasında yer alır. Su sıcalığı 14 derecedir. Özellikle karaciğer, safra yolları hastalıklarında, bağırsajk rahatsızlıklarında üstün bir değer taşır.

Ziyaret Suyu

Aralık ilçesindedir. Sıcaklığı 14 derece, saniyede 0,2 litre kaynamaktadır.

Hadi Madensuyu

Çaykara ilçesinde bulunan maden suyunun sıcaklığı 18 derece, debisi de 0.5 litredir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi