Adana Kaplıcaları
Türkiye kaplıca bakımından oldukça zengindir. Hemen her ilinde kaplıca bulunan ülkeimiz bu illerinden birisi de Adana’dır. Adana’da birçok kaplıca ve içmeler bulunmaktadır. Herbir kaplıcanın farklı hastalıklara ve rahatsızlıklara faydası vardır. Adana’da bulunan bazı kaplıcalar ve içmeler şu şekildedir;
- Kurttepe İçmesi
- Acıdere İçmesi
- Ceyhan Tahtalıköy Kükürtlü kaynağı
- Ali Hocalı İçmesi
- Kozan Ilıca İçmesi
Adana Kaplıcaları, Suyunun Özellikleri ve Tedavi Ettiği Hastalıklar
Kurttepe İçmesi
Su sıcaklığı yaklaşık olarak 9°C civarındadır. Seyhan, Kurttepe Köyü yakınlarında bulunmaktadır. Bu köy, Adana’nın sayfiye yeridir. Bağlık bahçeliktir. Çok soğuk ve kuvvetli pürgatif bir sudur. Karaciğer, safrayolları ve bağırsak hastalıklarında faydalıdır.
Acıdere İçmesi
Su, kuyu halinde bulunduğu için ilgi çekicidir. Az tuzludur. Bağırsak temizleyici özelliğinin yanında bağırsak, karaciğer, safrayolları, hastalıklarında iyi sonuç alınır. Su sıcaklığı 15 derecedir. Adana’nın Misis bucağının Suludere Köyündedir.
Ceyhan Tahtalıköy Kükürtlü kaynağı
Ceyhan’ın 6 km. güneyinde Tahtalıköy yakınlarında sıcaklığı 20 C olan bir su kaynağıdır. Sudan kabarcıklar halinde kükürtlü hidrojen gazı çıkar ve bu suyun cilt hastalıklarına iyi geldiğine inanılır.
Ali Hocalı İçmesi
Adana’nın 12 km. batısında Ali Hocalı Köyü yakınında bulunan bu içme on kaynaktan oluşmaktadır. Çeşitli bağırsak hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.
Kozan Ilıca İçmesi
Adana Kozan ilçesinin 5 km. batısında Ilıca Köyü’ndedir. Kükürtlü suyunun ağrılı hastalıklara iyi geldiğine inanılmaktadır.