Kategoriler
Tarih

Milli Bayramlar Nedir? Anlamları Nelerdir? Milli Bayramları Neden Kutlarız?

Neden milli bayramlar kutlanır, milli bayram ne demektir, milli bayram tarihleri nelerdir, milli bayramlarda ne yapılır, milli bayramların anlamları nelerdir, milli bayramlar ne anlama gelir, milli bayramlar nasıl olmuştur gibi sorular hakkında cevapları aşağıda bulabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Milli Bayramlar ve Anlamları

Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir. Milli bayramlarımızı kutlarken atalarımızın kahramanlıklarını ve başarılarını anar, bize emanet ettikleri değerlerin önemini daha iyi kavrarız. Milli bayramlarda evlerin balkonlarına bayraklar asılır; sınıflar süslenir; günün anlam ve önemini belirten programlar yapılır.

Resmi Olarak Kutladığımız Milli Bayramlarımız

23 Nisan (1920) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Bunun değerinin iyi anlaşılması için Atatürk bu günü çocuklara armağan etmiştir.23 Nisan’ın içinde bulunduğu hafta çocuk haftası olarak kutlanır. Bu haftada Uluslar arası Çocuk Şenliği düzenlenir. Şenliğe dünyanın çeşitli bölgelerinden çocuk grupları ülkemize davet edilir. Çocuklar, kendi ülkelerinin folklor oyunlarını oynar, dostluk ve barış duyguları paylaşılır.

29Ekim-cumhuriyet_bayramı

19 Mayıs (1919) Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a gitmiştir. Buradan birçok illere geçen Atatürk, halkın düşmana karşı milli mücadeleyi başlatmasına öncülük etmiştir. Bu nedenle 19 Mayıs, ulusumuz için önemli bir gündür.
Atatürk bu anlamlı günü Türk gençliğine armağan etmiştir. Bu günde okullarda ve büyük spor tesislerinde, Türk gençliğinin zindeliğini gösteren spor gösterileri ve çeşitli etkinlikler yapılır.

30 Ağustos (1922) Zafer Bayramı

Büyük Taarruz 26 Ağustos 1922’de başlamış ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır. Bu sevinçli günü ebediyen yaşatmak için Atatürk, ordumuza armağan etmiştir.
Kazanılan büyük zaferden dolayı her yıl 30 Ağustos’ta törenler yapılır; akrobat pilotlar uçuş gösterileri yapar, resmi geçitler düzenlenir.

Sponsorlu Bağlantılar

29 Ekim (1923) Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilerek, ülkemizin yönetimi milli iradeye verilmiştir. Bu, ulusumuz açsından önemli bir gün olduğundan her yıl 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı kutlanır.
Cumhuriyet Bayramı’nda, günün önemini açıklayan etkinlikler yapılır; şiirler okunur; her taraf bayraklarla donatılır.

Sponsorlu Bağlantılar

“Milli Bayramlar Nedir? Anlamları Nelerdir? Milli Bayramları Neden Kutlarız?” için 5 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi