Özet: “Pesimist Nedir? Pesimist Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Pesimist nedir, Pesimist ne demektir, Pesimist kelimesinin tanımı, Pesimist kelimesinin eş anlamlısı, Pesimist kelimesinin ingilizce karşılıkları, Pesimist ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Pesimist hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.
Pesimist Tanımı
Pesimist kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Pesimist kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;
sıfat, felsefe Kötümser, optimist karşıtı
Pesimist Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı
Pesimist kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;
- Pesimist kelimesinin eş anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.
Pesimist kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;
- Pesimist – optimist
Pesimist İle İlgili Atasözleri ve Deyimler
Pesimist kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;
- Pesimist kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.
Pesimist İle İlgili Birleşik Sözler
Pesimist kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;
- Pesimist kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.
Pesimist İngilizcesi
Pesimist kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir
- Pesimist – pesimist
Pesimist Hakkında Detaylı Bilgi
Kötümserlik kavramı (pesimizm) iyimserlik (optimizm) kavramının tam karşıtı olarak, dünya görüşü ve yaklaşımında düzeltilemeyecek kötü bir dünya portresidir. Kötümserler her zaman kötü biten bir son düşünürler. Gelecekle ilgili düşünceleri her zaman için ümitsiz ve değişmez bir olumsuz tasavvurun ötesine geçemez. İstenç ve Tasarım Olarak Dünya adlı eserinde Arthur Schopenhauer radikal bir metafizik kötümserliğini nedenselleştirmiştir. Temel cümlesi olan “bütün yaşam acı çekmedir” (Alles Leben ist Leiden) ya da tüm hayatın tek bir kelimeyle açıklaması olarak gösterdiği “çabalama” (streben) filozofun dünyaca tanınmış en önemli kötümserlerden olduğuna birkaç örnektir yalnızca. Özellikle 20.yy düşün dünyasında kötümserlik büyük bir ölçüde kendini gösterir. Kötümserliğin etkilediği isimlerden birkaçı olarak Émile Michel Cioran,Ulrich Horstmann, Ludwig Marcuse, Theodor Heuss gösterilebilir.