Özet: “Kabala Nedir? Kabala Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Kabala nedir, Kabala ne demektir, Kabala kelimesinin tanımı, Kabala kelimesinin eş anlamlısı, Kabala kelimesinin ingilizce karşılıkları, Kabala ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Kabala hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.
Kabala Tanımı
Kabala kelimesi İngilizce kökenli bir kelimedir ve Kabala kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;
1. isim Doğaüstü varlıklarla ilişki kurma sanatı |
2. din b. (***) Yahudilerde, yazılı olarak konulmuş olan Tanrı kanunlarının yanında, ağızdan ağıza geçen din buyruklarının, İbrani felsefesinin ve efsane yazılarının tamamı |
3. din b. (***) Bu öğretinin yandaşlarının tamamı |
Kabala kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve Kabala kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;
1. zarf, ticaret Götürü, toptan
Kabala Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı
Kabala kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;
- Kabala – toptan / götürü
Kabala kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;
- Kabala kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.
Kabala İle İlgili Atasözleri ve Deyimler
Kabala kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;
- Kabala kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.
Kabala İle İlgili Birleşik Sözler
Kabala kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;
- Kabala kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.
Kabala İngilizcesi
Kabala kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir
- Kabala – kabala
Kabala Hakkında Detaylı Bilgi
Kabbala, değişmeyen, ebedi ve gizemli Ein Sof (Ebedî, her şeyden önce olan-Tanrı ) ile ölümlü ve sonlu evren (ve onun yaratılışı) arasındaki ilişkiyi açıklamayı amaçlayan ezoterik Yahudi öğretileridir.
Kabala Öğretisi
Kabala öğretisi, herhangi soyut bir şey ile uğraşmaz, sadece insanın nasıl yaratıldığı ve daha yüksek varoluş seviyelerinde nasıl faaliyette bulunduğu ile uğraşır.
Kabala bilgeliğin manevi dünyaya çalışmak için bir araç olduğuna inanılır. Dünyamızı keşfetmek için, fizik, kimya, biyoloji gibi bilimleri kullanırız. Bu bilimler beş duyumuzla algıladığımız fiziksel dünyaya çalışır. İçinde yaşadığımız dünyayı bütünüyle anlamak için, duyularımızın algılayamadığı gizli alemi keşfedebilecek bir araştırma aracına ihtiyacımız vardır.
Kabala bilgeliğine göre realite iki güç veya nitelikten oluşur: alma arzusu ve ihsan etme (vermek) arzusu. İhsan etme arzusu vermek istediği için bir alma arzusu yaratır, bu nedenle daha yaygın biçimde kullanılan adı ‘Yaratan’dır. Bu yüzden inanca göre tüm yaratılış bu alma arzusunun tezahür(görünüm)leridir. Kabala sadece yaratılışın tasarımını öğretmez, aynı zamanda realitenin her şeye gücü yeten ve her şeyi bilen başlangıçtaki tasarlayanı gibi, nasıl tasarlayanlar olunabileceğini öğretir.