Özet: “Dermatoloji Nedir? Dermatoloji Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Dermatoloji nedir, Dermatoloji ne demektir, Dermatoloji kelimesinin tanımı, Dermatoloji kelimesinin eş anlamlısı, Dermatoloji kelimesinin ingilizce karşılıkları, Dermatoloji ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Dermatoloji hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.
Dermatoloji Tanımı
Dermatoloji kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Dermatoloji kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;
isim, tıp (***) Cildiye
Dermatoloji Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı
Dermatoloji kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;
- Dermatoloji – cildiye
Dermatoloji kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;
- Dermatoloji kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.
Dermatoloji İle İlgili Atasözleri ve Deyimler
Dermatoloji kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;
- Dermatoloji kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.
Dermatoloji İle İlgili Birleşik Sözler
Dermatoloji kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;
- Dermatoloji kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.
Dermatoloji İngilizcesi
Dermatoloji kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir
- Dermatoloji – dermatology
Dermatoloji Hakkında Detaylı Bilgi
Dermatoloji, cilt hastalıkları ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalı. Deri bilimi olarak da adlandırılmaktadır. Saç dökülmesi hangi nedene bağlı olursa olsun eğer bir kişi böyle bir durumdan yakınıyor ise hiç paniğe kapılmadan bir Deri Hastalıkları uzmanına başvurmalıdır. Dermatolog adı verilen uzmanlar teşhisi rahatlıkla koyar ve hastaya uygun bir çözüm yolu önerirler. Bazen çözümün çok basit olabileceği unutulmamalıdır.
Deri Hastalıkları olarak da bilinen dermatolojik rahatsızlıklardan en yaygın olanları Sedef Hastalığı, Akne, Hulusi Behçet’in keşfettiği Behçet hastalığı, alerji, ve sık görülen bir cinsel rahatsızlık olan HPV olarak sıralanabilir. Bunlara ek olarak birçok dermatolojik rahatsızlık gündelik yaşantımızda karşımıza çıkabilir. Bunun için öncelikle bu hastalıklar konusunda az da olsa bilgi sahibi olmalı ve herhangi bir hastalığın belirtilerinden şüphelenildiğinde hemen bir uzmana danışılmalıdır. Unutulmamalıdır ki bir hastalığın tedavisinde en faydalı etkenlerden birisi erken teşhistir.