Kategoriler
Sağlık

Ödem Nedir? Ödem Ne Demektir? Anlamı

Özet: “Ödem Nedir? Ödem Ne Demektir? Anlamı” başlıklı yazımızda Ödem nedir, Ödem ne demektir, Ödem kelimesinin tanımı, Ödem kelimesinin eş anlamlısı, Ödem kelimesinin ingilizce karşılıkları, Ödem ile ilgili atasözleri ve deyimler ve Ödem hakkında detaylı bilgileri bulacaksınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Ödem Tanımı

Ödem kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir ve Ödem kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde aşağıdaki şekildedir;

isim, tıp (***) Dokularda genellikle yüzde, ellerde, ayaklarda ve bazı iç organlarda aşırı miktarda sıvı birikmesi

Ödem Eş Anlamlısı ve Zıt Anlamlısı

Ödem kelimesini eş anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Ödem kelimesinin eş anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Ödem kelimesini zıt anlamlı karşılığı aşağıdaki gibidir;

  • Ödem kelimesinin zıt anlamlı karşılığı bulunmamaktadır.

Ödem İle İlgili Atasözleri ve Deyimler

Ödem kelimesi ile ilgili atasözü ve deyimler aşağıdaki gibidir;

  •  Ödem kelimesinin geçtiği herhangi bir atasözü veya deyim bulunamamıştır.

Ödem İle İlgili Birleşik Sözler

Ödem kelimesi ile ilgili birleşik sözler aşağıdaki gibidir;

  •  Ödem kelimesinin geçtiği herhangi bir birleşik söz bulunamamıştır.

odem

Ödem İngilizcesi

Ödem kelimesinin İngilizce karşılıkları ise aşağıdaki gibidir

  •  Ödem – edema, dropsy, oedema

Ödem Hakkında Detaylı Bilgi

Hücreler arası sıvıda normalden fazla miktarda kan plazması toplanmasıdır.Bu toplanan plazma transudat olarak da bilinir. Kalp, damar ve böbrek hastalıklarının bir belirtisi olabildiği gibi bazı alerjikdurumlarda ve beyin travmalarında ciddi sonuçlar doğurabilir. Ödemin farklı tipleri bulunmaktadır. Ödem hastalığa göre vücudun belirli bölgelerinde olmaktadır. Tedavisinde öncelik hastalığı ve hastalığı meydana getiren etkenleri ortadan kaldırmaktır, daha sonra veya beraber ödem çözücü ilaçlar kullanılabilir. Ödem çözücü ilaçlar genelde idrar söktürücülerdir. Bazı durumlarda ödem cerrahi olarak da çıkarılabilir. bu hastalık proteinlirin de etkisiyle meydana gelir. Bunun sebebi genetik hata ve çok ayakta durmak sayılabilir.Ödem kesinlikle bir hastalık değil bir veya daha fazla hastalığın semptomu(belirtisi)dir.
Başlıca iki çeşit ödem vardır.Bunlar: Yangısal ödem ve yangısal olmayan ödem’dir.Zira yangısal ödem başlı başına bir yangı semptomudur.

Deride ödem olan bölgeye parmakla basıldığında, içeriye doğru bir çökme olur.

Susamak, vücudumuzdaki sıvı miktarının azaldığına işaret eder.

İnsanın günde sekiz bardak suya ihtiyacı vardır. Eğer günde bir saat spor yapıyorsanız, bu miktarı bir litre arttırmanız gerekli.

Sponsorlu Bağlantılar

Kilolu kişilerin metabolizmalarını hızlandırmaları için daha fazla su tüketmeleri gerek. Su, kasların dengesini sağlayarak kasılma anındaki doğal fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcı olur. Vücudun zararlı maddelerden arınmasını sağlar.

Kabızlığı önler. Yeterli su alınmadığı zaman beden ihtiyacı olan suyu bağırsaklardan çektiği için kabızlık oluşur. Yemeklerden önce içilen su tokluk hissi verir.

Yağların vücutta depolanmasını önler. Böbrekler yeterli su alamazsa; karaciğer iyi çalışmaz ve alınan yağlar bedende depolanır.

Vücudumuz yeterince su alamazsa bunu bir tehlike gibi algılayıp suyu saklamaya başlar. Bu da vücutta su toplanmasına özellikle el ve ayaklarda ödem oluşumuna neden olur.

Ödem Tedavisi

Ödemlerin tedavisi semptomatiktir.Bu amaçla en çok diüretik ilaçlar kullanılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi