Üre Çözeltisi Nedir Üre Çözeltisi Nasıl Hazırlanır Adım Adım Tarifi
Üre Çözeltisi Nedir Üre Çözeltisi Nasıl Hazırlanır Adım Adım Tarifi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Gerekli Bilgileri Araştırın ve Hesaplayın ve İstediğiniz Çözüm Türünü Seçin
Üre Çözeltisi Nedir Üre Çözeltisi Nasıl Hazırlanır Adım Adım Tarifi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Üre, kimyasal formül H2N-CO-NH2, böbrekler tarafından yok edilen bir metabolit veya atık üründür. Renksiz bir katıdır ve gübrelerde önemli bir azot kaynağıdır. Toprağa katı olarak uygulanabilse de, genellikle belirli konsantrasyonda su bazlı bir çözelti olarak uygulanır. Bir kişinin gereken minimum ekipmana sahip olması ve moleküler ağırlık kavramına aşina olması durumunda böyle bir çözelti hazırlamak zor değildir. Çözeltideki üre konsantrasyonunu tanımlamanın iki yöntemi vardır: ağırlıkça yüzde – üre veya “azot olarak” – ve molarite. Üre içindeki elementlerin atomik ağırlıklarına bakın ve molekül ağırlığını hesaplayın. Bunu yaparsanız hidrojen, 1; azot, 14; karbon, 12; ve oksijen, 16 olduğunu göreceksiniz. Dört hidrojen atomu, iki azot atomu, bir karbon atomu ve bir oksijen atomu olduğundan, ürenin molekül ağırlığı şu şekilde hesaplanır: (4 x 1) + (2 x 14) + 12 + 16 = 60.
Kimya alanına ait Üre Çözeltisi Nedir Üre Çözeltisi Nasıl Hazırlanır Adım Adım Tarifi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Üre içindeki azot yüzdesini hesaplayın ve molarite tanımına bakın. Üre’nin 60 moleküler ağırlığından 28’i azottur ve üre içindeki azot yüzdesi şu şekilde hesaplanır: (28/60) x yüzde 100 = yüzde 47. Molaritenin tanımı, “konsantrasyon, litre çözelti başına çözünen mol sayısı ile ölçülür.” Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…