Tuzu Oluşturan Daha Küçük Yapılar Nelerdir Tuzun Yapısı ve Bileşimi
Tuzu Oluşturan Daha Küçük Yapılar Nelerdir Tuzun Yapısı ve Bileşimi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Kaynak: pixabay.com Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Yapısı
Tuzu Oluşturan Daha Küçük Yapılar Nelerdir Tuzun Yapısı ve Bileşimi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. NaCl olarak da bilinen kaya tuzu, iyonik bir bileşiktir. Doğal olarak beyaz kübik kristaller halinde oluşur. NaCl’nin yapısı birim hücre tekrarlanarak oluşturulur. Organize bir yapıya sahiptir ve 1: 1 Na: Cl oranına sahiptir. Kaya tuzu (NaCl), beyaz kristaller olarak doğal olarak oluşan iyonik bir bileşiktir. Mineral halit formundan veya deniz suyunun buharlaşmasından elde edilir. NaCl’nin yapısı, yüz merkezli kübik birim hücrenin tekrarlanmasıyla oluşturulur. Molar kütlesi 58.4 g / mol olan 1: 1 Na: Cl stokiyometri oranına sahiptir. Sodyum klorür yapısına sahip bileşikler arasında alikali halojenürler ve metal oksitler ve geçiş metali bileşikleri bulunur. Birçok önemli uygulama için önemli bir rol, suyun yapısı ve dinamiğidir. Bazı uygulamalar, proteinlerin kristalleşmesini ve peptitlerin ve nükleik asitlerin konformasyonel davranışını içerir.
Kimya alanına ait Tuzu Oluşturan Daha Küçük Yapılar Nelerdir Tuzun Yapısı ve Bileşimi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Sodyum klorürün kristal yapısı, tipik bir iyonik bileşik olan NaCl. Daha küçük mor küreler sodyum katyonlarını, Na + ‘yı temsil eder ve daha büyük yeşil küreler klorür anyonlarını, Cl− temsil eder. Şekilde, Na+ ve Cl- iyonlarının alanı nasıl kapladığı görülmektedir. Daha küçük iyonlar, 102 pm’lik bir atom yarıçapına sahip Na + ve daha büyük iyonlar, 181 pm’lik bir atomik radyuma sahip Cl- ‘dir. NaCl, bileşik olarak bire bir oran olduğundan, Na ve Cl’nin koordinasyon sayıları eşittir. Daha büyük yeşil iyonlar Cl-‘yi temsil eder ve daha küçük mor iyonlar Na + ‘yı temsil eder. Bununla birlikte, bu molekülün yapısı, koordinasyon numaraları eşdeğer olduğu için konumlarının değiştirilmesine izin verir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…