Kategoriler
Kimya

Suyun Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri Nelerdir Kimyasal Formülü Yapısı

Suyun Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri Nelerdir Kimyasal Formülü Yapısı konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Suyun Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri Nelerdir Kimyasal Formülü Yapısı konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Suyun Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri Nelerdir Kimyasal Formülü Yapısı konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Suyun Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri Nelerdir Kimyasal Formülü Yapısı

Suyun Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri Nelerdir Kimyasal Formülü Yapısı başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Su çok bol ve çok yaygın bir kimyasal bileşiktir. Hidrojen ve oksijen elementlerinden yapılmıştır, oksijen ve hidrojen atomları 1/2 oranında birleşmiştir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Su Molekülü

Suyun Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri Nelerdir Kimyasal Formülü Yapısı

Suyun Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri Nelerdir Kimyasal Formülü Yapısı başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. su molekülü – Kaynak: commons.wikimedia.org Su elektrik akımıyla hidrojen ve oksijen gazlarına ayrılabilir, bu atomlar kolayca birleşerek tekrar suyu meydana getirirler. Yüze yakın element (kimyanın temel yapı taşları) vardır ki daha basit maddelere ayrılamaz. Her birinde belli özellikler bulunur. Elementleri birleştirerek elde edilen bileşiklerin özellikleri, bunları yapan elementlerden çok farklıdır. Böylece dünyayı meydana getiren yüz binlerce madde birbiriyle değişik şekil ve miktarda birleşmiş az sayıda elementten yapılmıştır.

Kimya alanına ait Suyun Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri Nelerdir Kimyasal Formülü Yapısı konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Oksijen bir gazdır, havada bulunuşu canlılar için birinci derecede önemlidir. Diğer maddelerin yanmasını sağlar. Hidrojen de bir gazdır, fakat havada kayda değer miktarda bulunmaz. Hidrojen yanar, su oluşur. Su hem hidrojenden, hem oksijenden çok farklı bir maddedir. Hidrojen ve oksijen birleşince her ikisinin de özelliklerinin değiştiği görülür. Suyun oksijen le hidrojenden yapılmış olduğu elektrolizle (bir maddeyi elektrik akımıyla ayrıştırmak) kolayca gösterilebilir. İki molekül su iki molekül hidrojenle bir molekül oksijene ayrışır. Çünkü bir oksijen molekülü yapmak için iki oksijen atomu gerekir. İkisi birleşirken her birinin ikişer elektronunu ortaklaşa kullanırlar, böylece oksijen atomları dış elektron kabuklarını tamamlar. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi