Kategoriler
Kimya

Suyun Kimyasal Bileşimi Nedir

Suyun Kimyasal Bileşimi Nedir konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Suyun Kimyasal Bileşimi Nedir konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Suyun Kimyasal Bileşimi Nedir konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Suyun Kimyasal Bileşimi Nedir

Suyun Kimyasal Bileşimi Nedir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Suyun Kimyasal Bileşimi Nedir

Suyun Kimyasal Bileşimi Nedir

Suyun Kimyasal Bileşimi Nedir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Su, Hidrojenle oksijenden oluşan renksiz, kokusuz ve tatsız sıvıdır. Suyun çözümlenmesi ve bileşimi 1783’te Lavoisier ve Meusnier tarafından gerçekleştirildi (bu bilim adamlarının hazırladıkları sentetik suyun bir bölümü hâlâ Paris’te saklanmaktadır).

Kimya alanına ait Suyun Kimyasal Bileşimi Nedir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Suyun formülü H2O’dur. Doğal hidrojen üç izotopun karışımıdır, bu yüzden, doğal su, en önemlileri H2O, D2O(ağır su) ve HDO (karışık su) olan değişik suların bir karışımıdır. Ağır su, yalnız başına, bazı atom pillerinde nötron yavaşlatıcısı olarak kullanılır. Doğrusal olmayan su molekülü oksijenin yüksek elektronegatifliğinden ötürü çok polarlanmış bir moleküldür ve biçimi şöyledir: Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi