Kategoriler
Kimya

Suyun Donması Bir su Molekülünün Yapısı ve Buz Oluşumunun Modeli

Suyun Donması Bir su Molekülünün Yapısı ve Buz Oluşumunun Modeli konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Suyun Donması Bir su Molekülünün Yapısı ve Buz Oluşumunun Modeli konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Suyun Donması Bir su Molekülünün Yapısı ve Buz Oluşumunun Modeli konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Suyun Donması Bir su Molekülünün Yapısı ve Buz Oluşumunun Modeli

Suyun Donması Bir su Molekülünün Yapısı ve Buz Oluşumunun Modeli başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Su Molekülü

Suyun Donması Bir su Molekülünün Yapısı ve Buz Oluşumunun Modeli

Suyun Donması Bir su Molekülünün Yapısı ve Buz Oluşumunun Modeli başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Suyun hidrojen ve oksijen atomlarından oluştuğunu hepimiz biliriz, ancak suyun molekül yapısının aydınlatılması uzun araştırmaların yapılmasını gerektirmiştir. Buz oluşumunun modeli ise suyun kristal yapısından kaynaklanmaktadır. Donma olayı dünyanın varoluşundan beri süregelmektedir. Fizikçiler ve kimyacılar atom ve molekül yapısından doğan özelliklerin elektronik yapısında kaynaklandığını açıklamaktadırlar. İlk modellerinde atom, bir çekirdek etrafındaki yörüngede dönen elektronlardan meydana gelen bir “gezegen sistemi” olarak şekillendirilmiştir. En dış yörüngedeki elektronların da kimyasal olayların meydana gelmesinden sorumlu oldukları varsayılmıştır.

Kimya alanına ait Suyun Donması Bir su Molekülünün Yapısı ve Buz Oluşumunun Modeli konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Daha sonraları elektronların hareketlerindeki dalgalanma özellikleri izlenerek “gezen” tanımı kullanılmaz olmuştur. Böylece elektronların bulundukları veya bulunabilecekleri alanlar istatistiksel olasılıklar ile hesaplanmaya başlanmıştır. Bu olasılık durumları şekiller ile ifade edilmiştir. Böylece ortalama elektronik dağılımın resimleri ortaya konmuştur. Elektron dağılımının hesaplanması doğal olarak birçok modern fizik kuram ve ilkelerine dayanmaktadır özellikle elektronların dalga kuramı, belirsizlik ilkesi, kuantum ve kimyasal bağlarda paylaşılması, elektron çiftlenmesi kuramları gibi. Bu ilk analizler ve denemelerden elde olunan bilgiler ışığında, bir su molekülünü şekildeki gibi şekillendirebiliriz. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi