Kategoriler
Kimya

Su ve Yağ Birbirine Neden Karışmaz Moleküllerinin Yapıları ve Yoğunluk

Su ve Yağ Birbirine Neden Karışmaz Moleküllerinin Yapıları ve Yoğunluk konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Su ve Yağ Birbirine Neden Karışmaz Moleküllerinin Yapıları ve Yoğunluk konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Su ve Yağ Birbirine Neden Karışmaz Moleküllerinin Yapıları ve Yoğunluk konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Su ve Yağ Birbirine Neden Karışmaz Moleküllerinin Yapıları ve Yoğunluk

Su ve Yağ Birbirine Neden Karışmaz Moleküllerinin Yapıları ve Yoğunluk başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Petrol döküntüleri ve salata sosları önemli bir bilimsel ders göstermektedir: Yağ ve su karışmaz. Bu fenomenin nedenleri, bu maddelerin her birini oluşturan en küçük parçacıklarla ilgilidir. Su ve yağın moleküler yapısı, birbirleriyle nasıl etkileştiklerini belirler. Popüler inanışın aksine, yağ ve su birbirini itmez. En temel özelliklerine bir bakış neden ayrıldıklarını gösterir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Polarite ve Moleküllerin Poleransızlığı

Su ve Yağ Birbirine Neden Karışmaz Moleküllerinin Yapıları ve Yoğunluk

Su ve Yağ Birbirine Neden Karışmaz Moleküllerinin Yapıları ve Yoğunluk başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Su ve yağ etkileşimi, su moleküllerinin elektrik yükünden kaynaklanır. Bir su molekülü iki hidrojen atomu ve bir oksijen atomu içerir, dolayısıyla bilimsel adı “H20”. Hidrojen atomları, molekülün bir ucunda pozitif bir elektrik yükü yayar ve oksijen atomları diğer tarafta negatif bir elektrik yükü bırakır. Bu nedenle bilim adamları su moleküllerini “polar” olarak etiketliyorlar. Yağ molekülleri bir yük içermez, yani polar değildirler.

Kimya alanına ait Su ve Yağ Birbirine Neden Karışmaz Moleküllerinin Yapıları ve Yoğunluk konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Negatif yüklü atomlar pozitif yüklü olanları çeker. Böylece, bir su molekülünün sonundaki negatif yüklü oksijen atomu, bir başka molekülün sonundaki pozitif yüklü hidrojen atomlarını çeker. “Hidrojen bağı” adı verilen bir bağlantı oluştururlar. Su moleküllerinin elektrik yükü nedeniyle, yağ molekülleri suya diğer yağ moleküllerine göre daha güçlü bir çekim gösterir. Bu yüzden yağ, suya az miktarda girdiğinde ince bir film oluşturma eğilimindedir. Yağ molekülleri, birbirine bağlı sıkı bir yağ molekülleri topu oluşturmak yerine, suya yapışmak için yayılmaya çalışır. Polariteleri nedeniyle, su molekülleri birbirlerine karşı yağ moleküllerine göre daha güçlü bir çekiciliğe sahiptir. Yağ molekülleri suya bağlanmaya çalışır, ancak su moleküllerini birbirine bağlayan hidrojen bağları, içeri girmelerine izin vermek için çok güçlü kalır. Suyun yüzeyi boyunca çekilirse, her bir yağ molekülü kendini suya tutturmaya çalıştığından, yağ molekülün kalınlığında bir tabaka halinde yayılır. Suda çalkalanırsa, yağ molekülleri ayrı toplar halinde oluşur, çünkü su moleküllerini bir arada tutan bağlar, içeri girmelerine izin verecek şekilde kolayca kırılmaz. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi