Kategoriler
Kimya

Sodyum Silikat (Cam Suyu) Nedir Fiziksel Özellikleri ve Kullanım Alanları

Sodyum Silikat (Cam Suyu) Nedir Fiziksel Özellikleri ve Kullanım Alanları konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Sodyum Silikat (Cam Suyu) Nedir Fiziksel Özellikleri ve Kullanım Alanları konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Sodyum Silikat (Cam Suyu) Nedir Fiziksel Özellikleri ve Kullanım Alanları konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Sodyum Silikat (Cam Suyu) Nedir Fiziksel Özellikleri ve Kullanım Alanları

Sodyum Silikat (Cam Suyu) Nedir Fiziksel Özellikleri ve Kullanım Alanları başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Moleküler bileşim

Sodyum Silikat (Cam Suyu) Nedir Fiziksel Özellikleri ve Kullanım Alanları

Sodyum Silikat (Cam Suyu) Nedir Fiziksel Özellikleri ve Kullanım Alanları başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Yaygın olarak cam suyu” olarak bilinen sodyum silikat, geniş ticari ve endüstriyel uygulama nedeniyle öne çıkmaktadır. Genellikle, moleküler matris gözeneklerinde su barındıran bir oksijen-silikon polimer omurgasından oluşur. Sodyum silikat ürünleri, kullanım amacına göre katı veya kalın sıvılar olarak üretilmektedir. Örneğin, cam suyu metal bileşenlerde sızdırmazlık maddesi olarak işlev görür. Son olarak, sodyum silikat üretimi gelişmiş bir endüstri olmasına rağmen, ısı iletkenlik özellikleri göz önüne alındığında yeni uygulamalar için devam eden araştırmalar vardır. Sodyum silikat, iyonik sodyum (Na +) bileşenleri içeren bir silikon-oksijen polimeridir. Böyle bir moleküler düzenleme, elektriksel çekimle birleştirilmiş formül birimlerine dayanan tuz gibi tipik iyonik malzemelerden farklıdır. Bunun aksine, sodyum silikat karbon bazlı plastiklere benzer çünkü her bir monomer arasındaki silikon-oksijen-silikon bağları kovalenttir. Sodyum silikat matrisinin polimer benzeri doğası ve ayrıca oksijen ve sodyum atomlarının polar karakteri, polimer matris içindeki su moleküllerinin bağlanmasına izin verir. Bu nedenle, sodyum silikat ürünleri genellikle sulu allotroplarda bulunur.

Kimya alanına ait Sodyum Silikat (Cam Suyu) Nedir Fiziksel Özellikleri ve Kullanım Alanları konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Madde için bir sentez şeması, her iki reaktantı da eritmek için yeterli koşullar altında bir sodyum karbonat () ve silikon dioksit () kombinasyonunu içerir. Sodyum silikat, bu yöntemle ticari kullanım için yeterli verimlilikte üretilir. Sodyum silikat bazlı maddelerin fiziksel özellikleri, onları ticari / endüstriyel kullanım için çok çekici kılmaktadır. Sodyum silikat esaslı sıvılar ve katılar yaklaşık 1,6 g / kübik cm’den 1.4 g / kübik cm’e yoğunluğa sahiptir. Ayrıca, veri tablolarının her bir ürünün orta koşullar altında gözlemlenen durumu hakkında bilgi içerdiğini unutmayın. Sodyum silikat ürünleri, beyaz katı ve gözle görülür şekilde farklı özelliklere sahip çeşitli sıvılar olarak mevcuttur. Reaksiyon koşulları ve üretim yöntemlerindeki farklılıklar, şeffaf, opak ve “şurup gibi” cam suyu ürünlerine yol açar. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi