Sodyum Benzoat Nedir Neden Tehlikelidir Zararları Nelerdir
Sodyum Benzoat Nedir Neden Tehlikelidir Zararları Nelerdir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Sodyum benzoat, bazı meyve ve baharatlarda doğal olarak bulunan benzoik asitin, sodyum hidroksit ile birleştirildiğinde üretilen sentetik bir kimyasaldır. Sodyum benzoat doğal bir bileşen içerdiğinden, muhtemelen güvenlidir, değil mi? Sonuçta, ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ve Kanada Sağlık Koruma Şubesi, bu kimyasal koruyucunun düşük miktarlarda tüketildiğinde kabul edilebilir olduğunu açıkladı. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Sodyum benzoat güvenli midir?
Sodyum Benzoat Nedir Neden Tehlikelidir Zararları Nelerdir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Aslında, FDA sodyum benzoata “Genellikle Güvenli Olarak Tanınır” statüsü vermiştir. Suda, Çevre Koruma Ajansı tarafından belirlenen kabul edilebilir sınır, milyarda 5 kısımdır (ppb). Ancak gazlı içecekler, meyve suyu ürünleri, salata sosları ve sirke, şarap ve turşu gibi fermente gıdalarda bulunan bu yaygın gıda katkı maddesi doğal veya güvenli değildir. İşte hikaye.
Kimya alanına ait Sodyum Benzoat Nedir Neden Tehlikelidir Zararları Nelerdir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Sodyum benzoat, meyveler, elma, erik, tarçın ve diğer bazı doğal gıdalarda çok düşük seviyelerde bulunan bir sodyum tuzudur. Bu maddelerdeki kimyasal hakkında korkutucu bir şey yok. Ancak laboratuvarda sentezlenen sodyum benzoat (ve yakın akrabası, benzoik asit) farklı bir hikaye. Bu koruyucular gıdalara ve içecek veya sıvı gıdalar içeren metal kutuların iç kısmına eklendiğinde, sağlığınız üzerinde zararlı bir etkiye sahip olabilirler. Örneğin, insanların küçük bir yüzdesi sodyum benzoata karşı aşırı duyarlıdır ve koruyucuyu tükettiklerinde astmatik ataklar, kurdeşen veya diğer alerjik reaksiyonlar yaşayabilir. Bununla birlikte, daha yaygın bir problem, sodyum benzoat ve sitrik asit ve / veya askorbik asit (C vitamini) kombinasyonudur. Bu bileşenler bir araya geldiğinde, lösemi ve diğer kan kanserleri ile ilişkili kansere neden olan bir kimyasal olan benzen oluştururlar. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…