Kategoriler
Kimya

Radyum Nedir Radyum Elementinin Özellikleri

Radyum Nedir Radyum Elementinin Özellikleri konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Radyum Nedir Radyum Elementinin Özellikleri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Radyum Nedir Radyum Elementinin Özellikleri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Radyum Nedir Radyum Elementinin Özellikleri

Radyum Nedir Radyum Elementinin Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Radyum, doğal radyoaktif kimyasal bir elementtir. Periyodik çizelgenin II A grubunda yer alır. 1898’de Pierre Curie, Marie Curie ve G. Bemont tarafından kuzey Bohemya’dan getirilen Pitchbelend filizinde bulundu. Metalik radyum ise, 1910’da M. Curie ve A. Debierne tarafından arı radyum klorür çözeltisinin bir civa katot kullanılarak elektroliziyle elde edildi. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Radyum Nedir Radyum Elementinin Özellikleri

Radyum Nedir Radyum Elementinin Özellikleri

Radyum Nedir Radyum Elementinin Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Katot: Ra2 + (l) + 2e-→ Ra Anot: Cl-(l) → 1/2Cl2 (g) + e- Sembolü: Ra Atom Numarası: 88 Atom Ağırlığı: 226,05 Element serisi: Alkalin

Kimya alanına ait Radyum Nedir Radyum Elementinin Özellikleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Maddenin Hali: Katı Görünümü: Metalik Elementin görünümü baryuma benzer. En çok kullanılan tuzu radyum klorür-dür (RaCh, H2O). Doğada pek çok maden cevherinde bulunmakla birlikte bu madenlerin içerdikleri radyum oranı oldukça düşüktür. Toprak alkali metallerin sonuncusu olarak radyum ticari olarak, bromür ya da klorür durumunda kullanılır. Radyum, atom yapısında bozunma göstererek dönüşümlere uğrar. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi