Polonyum Nedir Polonyum Elementinin Özellikleri Tarihçesi Kullanımı
Polonyum Nedir Polonyum Elementinin Özellikleri Tarihçesi Kullanımı başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Polonyum, Periyodik çizelgenin VI A grubunda yer alır. Pierre ve Marie Curie tarafından 1898’de peklend içinde keşfedilen ilk radyoaktif elementtir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Polonyum Nedir Polonyum Elementinin Özellikleri Tarihçesi Kullanımı başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Sembolü: Po Atom Numarası: 84 Atom Ağırlığı: 209 Element serisi: Yarı Metal Maddenin Hali: Katı Görünümü: Gümüşümsü Periyodik Tablodaki Yeri: 6A
Kimya alanına ait Polonyum Nedir Polonyum Elementinin Özellikleri Tarihçesi Kullanımı konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Polonyumun kimyasal bakımdan etkisi bizmut ve tellürün etkisine benzer. Yaklaşık olarak 140 günlük bir devir içinde alfa tanecikleri yayarak, kararlı kurşun durumuna dönüşen radyoaktif bir maden olup, doğada çok az bulunur. Öteki elementlerden çok daha fazla izotopa sahiptir. Atom ağırlıkları 192 ile 210 arasında değişen 27 izotopu vardır. Bunların içinde en kolay elde edilebileni Po-210 izotopudur. Bizmutu ya da kurşunu siklotronda alfa tanecikleriyle, protonlarla ya da döterronlarla bombardıman ederek, yarılanma süresi 103 yıl olan Po-209 ve 2.9 yıl olan Po-208 izotopları da elde edilebilir. Polonyum, kağıt, tel veya sac metal haddeleme gibi işlemlerin neden olduğu makinelerde statik elektriği ortadan kaldırmak için kullanılabilir, ancak beta parçacıkları yayan diğer malzemeler bu amaç için daha yaygın olarak kullanılır. Polonyum, fotoğraf filmlerinden tozu temizlemek için fırçalarda da kullanılır, ancak kullanıcıyı kirlenmeye karşı korumak için polonyum dikkatlice kapatılmalıdır. Polonyum ayrıca nötron kaynakları oluşturmak için berilyum ile birleştirilir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…