Kategoriler
Kimya

Polimerleşme Nedir Neden Olur Polimerleşme Kimyasal Süreci Nasıldır

Polimerleşme Nedir Neden Olur Polimerleşme Kimyasal Süreci Nasıldır konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Polimerleşme Nedir Neden Olur Polimerleşme Kimyasal Süreci Nasıldır konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Polimerleşme Nedir Neden Olur Polimerleşme Kimyasal Süreci Nasıldır konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Polimerleşme Nedir Neden Olur Polimerleşme Kimyasal Süreci Nasıldır

Polimerleşme Nedir Neden Olur Polimerleşme Kimyasal Süreci Nasıldır başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Polimerleşme, monomer adı verilen küçük moleküllerin birbirleriyle birleşerek polimer denen ağsı ya da düz zincirli büyük molekülleri oluşturduğu kimyasal süreç. Polimerler esneklik, yüksek çekme gerilimi ve lif oluşturabilme gibi bazı önemli özelliklere sahip bileşiklerdir; bunun için de poli-mer yapısındaki bir ürünün bu özelliklerle donanabilmesi için yapısında en az 100 monomer molekülü bulunması gerekir. Aslında polimer molekülleri genellikle binlerce monomer molekülünden oluşur. Monomerler arasında kararlı ortaklaşım bağlarının oluştuğu bu süreç, moleküller arası zayıf güçlerin etkisiyle çok sayıda molekülün bir araya yığıştığı kristallenme gibi öbür kimyasal süreçlerden tümüyle farklıdır. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Polimerleşme Nedir Neden Olur Polimerleşme Kimyasal Süreci Nasıldır

Polimerleşme Nedir Neden Olur Polimerleşme Kimyasal Süreci Nasıldır

Polimerleşme Nedir Neden Olur Polimerleşme Kimyasal Süreci Nasıldır başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Polimerleşme süreçleri genellikle yoğunlaşma ve katılma polimerleşmesi olmak üzere iki grupta toplanır. Yoğunlaşma polimerleşmesinde işlemin çeşitli evrelerinde su gibi basit moleküller açığa çıkmasına karşılık katılma polimerleşmesinde hiçbir yan ürün oluşmaz. Katılma polimerleşmeleri çoğunlukla katalizörler eşliğinde yürür; katalizörler bazen polimerlerin özellikleri üzerinde çok önemli etkileri olan yapısal ayrıntıları denetler. Zincir biçiminde dizilmiş moleküllerden oluşan polimerler ağdalı sıvılar ya da kristallenme dereceleri farklı katılar halinde bulunur. Bazı çözücülerde çözünebilen bu bileşikler ısıtıldıklarında yumuşar ya da erirler. Buna karşılık ağsı yapıdaki çapraz bağlı polimerler hiçbir çözücüde çözünmeyen termoset reçinelerdir; ısıyla oluşurlar, bir kez oluştuktan sonra da tekrar ısıtılarak yumuşatılamaz ve eritilemezler. Gerek düz zincirli, gerekse çapraz bağlı her iki tip polimerler de katılma ya da yoğunlaşma polimerleşmesiyle hazırlanabilirler.

Kimya alanına ait Polimerleşme Nedir Neden Olur Polimerleşme Kimyasal Süreci Nasıldır konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi