Kategoriler
Kimya

Platin Nedir Platin Elementinin Özellikleri

Platin Nedir Platin Elementinin Özellikleri konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Platin Nedir Platin Elementinin Özellikleri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Platin Nedir Platin Elementinin Özellikleri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Platin Nedir Platin Elementinin Özellikleri

Platin Nedir Platin Elementinin Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Platin; periyodik cetvelin VIII. grubunda yer alan kimyasal bir elementtir. Altın ve elmas ile birlikte eski kayaçların kalıntılarında bulunan değerli bir metaldir. 1735’te Güney Amerika’da Ulloa ve 1744’te Wood tarafından bulundu. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Platinin Elde Edilmesi:

Platin Nedir Platin Elementinin Özellikleri

Platin Nedir Platin Elementinin Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Kaynak : wikipedia.org 1,2,3 ya da 4 değerlik alabilen bir soy metaldir. Platin, kumlarda, altınla ve aynı gruptan rutenyum, rodyum, palatyum, osmiyum, iridyum gibi çeşitli madenlerle karışık halde doğal olarak bulunur; karışımda ayrıca önemli miktarda demir ve bakır da vardır. Dünya üretiminde, platinin % 8’den fazlası Urallar’da çıkarılır; platin üreten öteki ülkeler ABD, Brezilya ve Güney Afrika Cumhuriyeti’dir.

Kimya alanına ait Platin Nedir Platin Elementinin Özellikleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Platinle karışık halde bulunan çeşitli madenler, hemen yatağın yakınında bir seri yıkamayla temizlenir. Altın bazen malgama yoluyla ayrılır. Böylece platin cevheri elde edilir. Nitrik asit etkisiyle demir ve bakır giderilir, süzüldükten sonra bakır çökelti altın suyu ile işlenir; böylece platin, iridyum ve paladyum klorür biçiminde çökelir, geriye iridyum osmiyür bakımından zengin bir kum kalır. Amonyum klorür katılarak platin ve iridyum kloroplatinat ve amonyum kloroiridat biçiminde çökeltilir. Bu karışımın kavrulmasıyla sünger biçiminde bir kütle elde edilir. Platin süngeri denen bu kütle, kireçten bir potada oksihidrojen üfleciyle ergitilir; elde edilen platiniridyum alaşımı, genellikle olduğu gibi piyasaya sürülür. Arı platin, bu karışımın çözünebilen karmaşık nitritler durumuna dönüştürülmesinden sonra amonyaklı klorür biçiminde çökeltilmesiyle elde edilir. Bakırın elektroliz yoluyla arıtılması sırasında oluşan anot çamurundan da az miktarda platin üretilebilir. Kaynak : wikipedia.org Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi