Kategoriler
Kimya

Pas Nedir Pas Nasıl Oluşur Pas ve Oksidasyonun Etkileri Hakkında Bilgi

Pas Nedir Pas Nasıl Oluşur Pas ve Oksidasyonun Etkileri Hakkında Bilgi konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Pas Nedir Pas Nasıl Oluşur Pas ve Oksidasyonun Etkileri Hakkında Bilgi konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Pas Nedir Pas Nasıl Oluşur Pas ve Oksidasyonun Etkileri Hakkında Bilgi konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Pas Nedir Pas Nasıl Oluşur Pas ve Oksidasyonun Etkileri Hakkında Bilgi

Pas Nedir Pas Nasıl Oluşur Pas ve Oksidasyonun Etkileri Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Pas, madenlerin oksijen etkisiyle oksitlenerek yüzeylerinde bağladıkları maddedir. Bilhassa demir kolay ve çabuk paslanır, bu yüzden de çabuk çürür. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Kimyasal Reaksiyon

Pas Nedir Pas Nasıl Oluşur Pas ve Oksidasyonun Etkileri Hakkında Bilgi

Pas Nedir Pas Nasıl Oluşur Pas ve Oksidasyonun Etkileri Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Kaynak: pixabay.com Normal sıcaklıkta kuru hava demir üzerine etki etmez. Rutubetli havalarda ise karbon dioksidin etkisiyle kolayca oksitlenir, üzeri kırmızımtırak renkte, demir oksitle kaplanır. Pas x formülü ile gösterilir.

Kimya alanına ait Pas Nedir Pas Nasıl Oluşur Pas ve Oksidasyonun Etkileri Hakkında Bilgi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Demir pası, gözenekli olduğundan, altındaki tabakaları koruyamaz. Alüminyum ve çinko pası ise, ince bir tabaka halinde bütün yüzeyi kapladığından pasın ilerlemesini önlediği gibi madeni de korumuş olur. Bundan dolayı demirin paslanmaması için çeşitli çarelere başvurulur, ekseriya çinko ve kadmiyum madenleriyle kaplanarak «galvanize» edilir Galvanize edilmiş demir, ergimiş çinkoya batırılarak üzeri kaplanmış demirdir. Birçok yerlerde, demirin üzerindeki paslar zımpara ile yok edildikten sonra, kalın bir koruyucu boya tabakası ile boyanır. Boya aslında güzel bir renk ve bir süs vasıtası olmaktan çok, koruyucu bir maddedir. Boyaları dökülen demir parmaklık, kapı vs. gibi demir eşyaları ihmal etmeden hemen yeniden boyatmak gerekir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi