Kategoriler
Kimya

Ortalama Atom Kütlesi Nasıl Hesaplanır Örnek Soru ve Çözümü

Ortalama Atom Kütlesi Nasıl Hesaplanır Örnek Soru ve Çözümü konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Ortalama Atom Kütlesi Nasıl Hesaplanır Örnek Soru ve Çözümü konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Ortalama Atom Kütlesi Nasıl Hesaplanır Örnek Soru ve Çözümü konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Ortalama Atom Kütlesi Nasıl Hesaplanır Örnek Soru ve Çözümü

Ortalama Atom Kütlesi Nasıl Hesaplanır Örnek Soru ve Çözümü başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Ortalama Atom Kütlesinin Hesaplanması

Ortalama Atom Kütlesi Nasıl Hesaplanır Örnek Soru ve Çözümü

Ortalama Atom Kütlesi Nasıl Hesaplanır Örnek Soru ve Çözümü başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Karbon gibi bir elementin atom kütlesine baktığınızda periyodik tabloya gidersiniz ve element sembolünün altına bakarsınız. Bu değer aslında elementin ortalama atom ağırlığıdır. Ama neyin ortalaması? Doğal olarak oluşan elementlerin çoğu birden fazla izotop içerir. Bir elementin izotopları, farklı sayıda nötron içerdiğinden farklı kütlelere sahiptir. Atom kütlesi ölçülürken, bilim adamları doğal olarak oluşan izotop karışımının ortalama kütlesini kullanmaya karar verirler.

Kimya alanına ait Ortalama Atom Kütlesi Nasıl Hesaplanır Örnek Soru ve Çözümü konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Karbon-12 ve karbon-13’ün doğal bolluğu sırasıyla yüzde 98.90 ve yüzde 1.10’dur. Karbon-12’nin atomik kütlesi 12.00000 amu’dur (atomik kütle birimi), karbon-13’ün atomik kütlesi 13.00335 amu’dur. Ortalama atom kütlesini hesaplamak için, bolluk yüzdesi önce ondalık sayıya dönüştürülmelidir. Bunlar toplandığında, bollukların bire eşit olması gerektiği anlamına gelir. Bolluk yüzdesini ondalığa dönüştürmek için 100’e bölün. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi