Kategoriler
Kimya

Organik ve Anorganik Bileşikler Arasındaki Farklar

Organik ve Anorganik Bileşikler Arasındaki Farklar konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Organik ve Anorganik Bileşikler Arasındaki Farklar konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Organik ve Anorganik Bileşikler Arasındaki Farklar konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Organik ve Anorganik Bileşikler Arasındaki Farklar

Organik ve Anorganik Bileşikler Arasındaki Farklar başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Organik bileşikler karbon (C) temelli maddeler olarak tanımlanmaktadır. Organik bileşikler, karbon elementi ile birlikte hidrojen, oksijen ve azot elementlerini de içerebilmektedir. Organik bileşiklerin hemen hemen tamamında C ve H atomu vardır. Bu nedenle , CO, gibi bileşikler ve karbonat içeren bileşikler organik bileşik sınıfına dahil edilmezler. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Organik ve Anorganik Bileşikler Arasındaki Farklar

Organik ve Anorganik Bileşikler Arasındaki Farklar

Organik ve Anorganik Bileşikler Arasındaki Farklar başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Organik ve anorganik bileşikler arasındaki temel farklılıklar aşağıdaki gibi ifade edilebilir.

Kimya alanına ait Organik ve Anorganik Bileşikler Arasındaki Farklar konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. ***Organik bileşiklerin temelini oluşturan O atomunun bağ yapma özelliği diğer atomlardan farklıdır. Karbon atomları kendi aralarında ve diğer atomlar ile birleşerek milyonlarca farklı bileşik oluşturabilirler. Oysa periyodik tabloda yer alan diğer elementler arasında oluşabilecek anorganik bileşiklerin sayısı çok daha azdır. Günümüzde yaklaşık 25 000 000 organik bileşik varken, anorganik bileşiklerin sayısı 400 000 civarındadır. ***Organik bileşikler büyük çoğunlukla kovalent yapılıdırlar, anorganik bileşikler ise iyonik ya da kovalent bağlı olabilmektedirler. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi