Kategoriler
Kimya

Nitrojen (Azot) Nedir Nitrojen Elementinin Özellikleri Kullanımı Eldesi

Nitrojen (Azot) Nedir Nitrojen Elementinin Özellikleri Kullanımı Eldesi konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Nitrojen (Azot) Nedir Nitrojen Elementinin Özellikleri Kullanımı Eldesi konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Nitrojen (Azot) Nedir Nitrojen Elementinin Özellikleri Kullanımı Eldesi konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Nitrojen (Azot) Nedir Nitrojen Elementinin Özellikleri Kullanımı Eldesi

Nitrojen (Azot) Nedir Nitrojen Elementinin Özellikleri Kullanımı Eldesi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Nitrojen havanın %78 ini kaplayan bir gazdır. Mars atmosferinin ise %3 ünden daha azı nitrojendir. Nitrojenin diğer adı azottur. Bileşikleri gıdalar ve gübrede bulunur. Amino asit, amonyak, nitrik asit, ve siyanür gibi önemli bileşikler de oluşturur. Azot gazı, renksiz, kokusuz, ve genel olarak atıldır. Aynı zamanda sıvı hali de renksiz ve kokusuzdur. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Nitrojen (Azot) Nedir Nitrojen Elementinin Özellikleri Kullanımı Eldesi

Nitrojen (Azot) Nedir Nitrojen Elementinin Özellikleri Kullanımı Eldesi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Bitkiler azot gazıyla doğrudan doğruya solunum yapamazlar. Azot ihtiyaçlarını topraktaki azot bileşikleriyle sağlarlar. Bundan dolayı bitkilerin köklerini azot bakımından zengin gübrelerle beslemek gerekir.Azotun en önemli kullanım şekli havadaki azottan nitratlar halinde meydana getirilen gübrelerdir.

Kimya alanına ait Nitrojen (Azot) Nedir Nitrojen Elementinin Özellikleri Kullanımı Eldesi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Elektrik arkı ya da uygun katalizörler yardımıyla oksijen ve hidrojenle birleşerek azot monoksit ve ve amonyak oluşturur. Lityumla doğrudan, öteki alkali ve toprak alkali metalleriyle kızıl derecede birleşerek nitrürleri oluşturur. Alkalilerin ve baryum oksidin, karbon varlığında azotla ısıtılmasıyla siyanür elde edilir. Azotun en büyük kullanımı amonyak (NH3) üretimidir. Amonyak üretmek için büyük miktarlarda azot hidrojen ile birleştirilir. Daha sonra gübreler, patlayıcılar ve Ostwald işlemi olarak bilinen bir işlemle nitrik asit (HNO3) oluşturmak için büyük miktarlarda amonyak kullanılır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi