Nikotinik Asit Nedir Özellikleri
Nikotinik Asit Nedir Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Nikotinik Asit Nedir Özellikleri
Nikotinik Asit Nedir Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Nikotinik asit, niyasin olarak da bilinir, suda çözünen B vitamini türüdür. Metabolizma sırasında amite (nikotinamit ya da niyasinamit) dönüşebilen nikotinik asit, B1 (tiyamin) ve B2 (riboflavin) vitaminleri gibi karbonhidrat metabolizmasında yeri olan bir koenzimdir. 1937’de elde edilen nikotinik asit bitkisel ve hayvansal besinlerde, özellikle yağsız ette bol miktarda bulunur. İnsanda günlük gereksinim ortalama 10-20 miligramdır. Yeterince alınamaması ya da vücuttaki miktarının belirli bir düzeyin altına düşmesi deri, sindirim ve sinir sistemi bozukluklarıyla ortaya çıkan pellagra adlı hastalığa yol açar. Bazı memelilerin bağırsaklarındaki bakteriler triptofan adlı amino asidi nikotinik aside çevirebilir; böylece hayvan için gerekli olan nikotinik asidin bir bölümü bu yolla karşılanır. Üstün nitelikli proteinlerce zengin besinlerin yenmesiyle vücuttaki triptofan miktarı yeterli düzeye gelirse besinlerle nikotinik asit alınması gerekmez. Bu durum, yumurta ve süt gibi yetersiz nikotinik asit içeren besinlerdeki proteinin insanda pellagrayı önleyebilmesini ya da iyileştirebilmesini açıklar.
Kimya alanına ait Nikotinik Asit Nedir Özellikleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Nikotinik asit, pişirme ve saklama işlemlerinin çoğuna dayanıklıdır. İlaç sanayisinde kömür katranından elde edilen β -pikolin ve kinolondan bireşimlenir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…