Kategoriler
Kimya

Metaller ve Ametaller Arasındaki Farklar

Metaller ve Ametaller Arasındaki Farklar konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Metaller ve Ametaller Arasındaki Farklar konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Metaller ve Ametaller Arasındaki Farklar konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Metaller ve Ametaller Arasındaki Farklar

Metaller ve Ametaller Arasındaki Farklar başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Elementler, özelliklerine bağlı olarak metaller veya metal olmayanlar olarak sınıflandırılabilir. Çoğu zaman, bir elementin metalik parlaklığına bakarak bir metal olduğunu söyleyebilirsiniz, ancak bu iki genel element grubu arasındaki tek fark bu değildir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Metaller

Metaller ve Ametaller Arasındaki Farklar

Metaller ve Ametaller Arasındaki Farklar başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Çoğu element metaldir. Bu, alkali metalleri, toprak alkali metalleri, geçiş metallerini, lantanitleri ve aktinitleri içerir. Periyodik tabloda, metaller ametallerden, karbon, fosfor, selenyum, iyot ve radondan geçen bir zig-zag çizgisi ile ayrılır. Bu elementler ve onların sağındakiler metal değildir. Çizginin hemen solundaki elemanlar metaloidler veya semimetaller olarak adlandırılabilir ve metaller ile ametaller arasında ara özelliklere sahiptir. Metallerin ve metal olmayanların fiziksel ve kimyasal özellikleri, bunları ayırmak için kullanılabilir.

Kimya alanına ait Metaller ve Ametaller Arasındaki Farklar konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Parlaktırlar Isı ve elektriği iyi iletirler Yüksek erime noktasına sahiptirler Yüksek yoğunlukları vardır (boyutları için ağır) Dövülebilirler Tel olarak çekilebilirler Genellikle oda sıcaklığında katı haldedirler (cıva oda sıcaklığında sıvı olan tek metaldir) Opaktırlar Metaller göz alıcıdır veya vurulduğunda ses çıkarır Her metal atomun dış kabuğunda 1-3 elektron vardır ve kolayca elektron kaybederler. Kolayca korozyona uğrar (örneğin, kararma veya pas gibi oksidasyon nedeniyle hasar görür) Kolayca elektron kaybederler Bazik oksitler oluşturur İyi indirgeyicilerdir Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi