Kategoriler
Kimya

Makromoleküler Kimya Nedir Kullanım Alanlarına Hayatımızdan Örnekler

Makromoleküler Kimya Nedir Kullanım Alanlarına Hayatımızdan Örnekler konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Makromoleküler Kimya Nedir Kullanım Alanlarına Hayatımızdan Örnekler konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Makromoleküler Kimya Nedir Kullanım Alanlarına Hayatımızdan Örnekler konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Makromoleküler Kimya Nedir Kullanım Alanlarına Hayatımızdan Örnekler

Makromoleküler Kimya Nedir Kullanım Alanlarına Hayatımızdan Örnekler başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Moleküller uzun atom zincirlerinden ibaret değilse ve kimyasal bağları anlaşılıp manipüle edilebiliyorsa, işte o zaman dünyanın bütün nimetleri ayaklar altına serilir Makromoleküler kimya modern simyadır. 100’den fazla atom yinelenen yapı taşları halinde bir araya gelip örneğin RNA, plastik ya da protein oluştururken, bileşimlerinin, özelliklerinin ve mekanizmalarının anlaşılması amacıyla kullanılabilen kuralları izlerler. Alman kimyacı Hermann Staudinger’in gerçek polimerlerin (daha küçük birimlerin zincirinden oluşan moleküller) var olduğu düşüncesini ortaya attığı 1917’den önce kimyacılar bunların sadece daha küçük moleküllerin yığışımları olduğuna inanıyorlardı. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

GRAFEN

Makromoleküler Kimya Nedir Kullanım Alanlarına Hayatımızdan Örnekler

Makromoleküler Kimya Nedir Kullanım Alanlarına Hayatımızdan Örnekler başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Amerikalı bilim insanı Wallace Carothers’in 1920’lerde polimer yaratmak için organik yoğuşum tepkimelerini kullanmasına kadar Staudinger makromoleküler kimyaya inanmayı tek başına sürdürdü. Makromoleküler kimya, 21. yüzyılda endüstrileri ve yaşamı kökten değiştirdi ve değiştirmeye de devam ediyor Polimer, plastik ve naylon gibi vazgeçilmez hale gelen malzemelerden grafen gibi geliştirilmekte olan malzemelere kadar makromoleküler kimya insanlığın ufkunu önceki bilim insanlarının mümkün olduğunu hiç düşünmediği bir şekilde genişletti.

Kimya alanına ait Makromoleküler Kimya Nedir Kullanım Alanlarına Hayatımızdan Örnekler konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Çelikten kırk kat daha güçlü, elektrik iletkenliği silikondan bin kat iyi. Bu bir süper kahraman değil, grafen. Tek atom kalınlığındaki karbon yapısı oıan aga benzer grafen, aynı zamanda mükemmel bir ısı iletkeni. Bilim insanları aslında grafeni 1940’lardan beri araştırıyor.Ancak Manchester Üniversitesinden iki bilim insanı, Andre Geim ve Konstantin Novoselov, grafeni yaratana ve kararlı olduğunu saptayana kadar pek ciddiye alınmamıştı. Bu çalışma iki bilim insanına 2010’da fizikte Nobel Ödülü’nü kazandırdı. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi