Koagülasyon Yöntemiyle Ayırma Nedir
Koagülasyon Yöntemiyle Ayırma Nedir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Çok küçük tanecikli katı maddeler içeren süspansiyonlardan ve koloit özellikteki sıvı katı karışımlarından katı tanecikleri süzme yöntemi ile ayırmak çok kolay değildir. Bunun yerine sıvıda asılı duran katı taneciklerinin bir araya gelerek büyük tanecikler oluşturması sağlanır. Tanecik kümesi yeteri kadar büyüdüğünde sıvıda daha fazla asılı kalamaz ve karışımın dibine çöker. Böylece katı tanecikleri ayrılmış olur. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Koagülasyon yöntemi sulardan;
Koagülasyon Yöntemiyle Ayırma Nedir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Koagülasyonda kimyasallar yardımıyla sıvıdaki küçük tanecikler bir araya gelerek çökebilecek kadar büyük tanecikler oluşturur ve çöker. Bir sıvıda askıda bulunan çok küçük katı taneciklerinin karışıma kimyasal maddeler (koagülant) eklenmesiyle yumaklar hâline getirilerek çöktürülmesine koagülasyon (pıhtılaşma) denir.
Kimya alanına ait Koagülasyon Yöntemiyle Ayırma Nedir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Koagülasyon içme suyu arıtımında yaygın olarak kullanılan arıtma yöntemlerinden birisidir. Sudaki istenmeyen maddelerin büyük bir kısmı koloidal hâlde bulunur. Bunların boyutları m arasında değişir ve çöktürme veya süzme yöntemleri ile sudan temizlenemezler. Bu kolloidler genellikle suya istenmeyen renk, koku ve tat verirler. Bu nedenle sudan uzaklaştırılmalıdırlar. Koagülasyon yöntemi suları bu maddelerden temizlemenin en etkili yöntemlerinden biridir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…