Kimyanın Tarihçesi – Kimya Bilimi Nasıl Ortaya Çıktı Gelişimi Nasıl Oldu
Kimyanın Tarihçesi – Kimya Bilimi Nasıl Ortaya Çıktı Gelişimi Nasıl Oldu başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Kimyanın Tarihçesi – Kimya Bilimi Nasıl Ortaya Çıktı Gelişimi Nasıl Oldu
Kimyanın Tarihçesi – Kimya Bilimi Nasıl Ortaya Çıktı Gelişimi Nasıl Oldu başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Madde ve maddedeki değişimler daha ilkçağdaki Yunan filozoflarından bazılarının ilgisini çekti ve bu olayları incelediler. Demokritos ve Epikuros gibi filozoflar atom kuramım ortaya atarak “evren, boş mekândan, sonsuz büyük sayıda, sonsuz küçük boyutta taneciklerden oluşmuştur. Bu tanecikler bozulmaz, değiştirilmez ve bölünmez. Bu taneciklere atom denir” kuramını ortaya attılar. Bu kuram deneysel olarak kanıtlanmadığından bir düşünce, bir felsefe olmaktan öteye gidemedi. Daha sonraları Aristoteles’in dünyanın ateş, toprak, su ve havadan oluştuğunu ileriye sürdüğü kuramı yüzyıllarca geçerliliğini korudu. Ancak bu kuramın da yanlışlığı kimya biliminin 1500 yıl gibi çok uzun bir süre ilerlemesini engelledi. 14.-15. yüzyıllar arasında yaşamış olan simyacılar (alşimistler) maddeyi değiştirebilir bir eleman olarak kabul ettiler. Özellikle değerli metallerden altın ve gümüşü daha çok bulunan metallerden ve çeşitli nesnelerden elde etme çalışmaları yüzlerce yıl sürdü. Ancak bilimsellikten uzak yapılan bu çalışmalar, bilime katkıda bulunacak birtakım gerçekleri de ortaya çıkardı.
Kimya alanına ait Kimyanın Tarihçesi – Kimya Bilimi Nasıl Ortaya Çıktı Gelişimi Nasıl Oldu konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. 12.-16. yüzyıllar arasında yaşamış olan Batılı simyacılar da bizmutu element haline getirmeyi, ispirto, antimon, arsenik, sülfirik ve hidroklorik asit yapmayı başardılar. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…