Kimyada Yanma Tepkimelerinin Özellikleri – Yanma Nasıl Gerçekleşir
Kimyada Yanma Tepkimelerinin Özellikleri – Yanma Nasıl Gerçekleşir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Doğada ve laboratuvarda maddeler arasındaki etkileşim sonucu birçok kimyasal değişim yani kimyasal tepkime gerçekleşir. Bunlardan bir tanesi de yanma tepkimeleridir. Bir maddenin oksijen (O2) ile verdiği tepkimelere yanma tepkimeleri denir. Yanma tepkimesine giren bir maddenin elementlerinin oksitleri (yani oksijen ile oluşturdukları bileşikleri) oluşur ve ısı açığa çıkar. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Demirin paslanma tepkimesi
Kimyada Yanma Tepkimelerinin Özellikleri – Yanma Nasıl Gerçekleşir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Örneğin mutfak tüplerinde bol miktarda bulunan propan (C3H8) gazını ele alalım. Propanın yanması (O2 ile tepkimeye girmesi) sonucu yapısında bulunan karbonun (C) oksiti ve hidrojenin (H) oksiti oluşur. Bunlarla birlikte ısı açığa çıkar.
Kimya alanına ait Kimyada Yanma Tepkimelerinin Özellikleri – Yanma Nasıl Gerçekleşir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Yanma denilince ilk akla gelen genelde alev olur. Ancak her yanma olayında alev çıkmaz, iki tür yanma olayı vardır: Yanma esnasında alevin oluştuğu ve gözle görülebildiği yanma tepkimeleri hızlı yanmalardır. Kömürün, odunun, mutfak tüpünün, kağıdın, doğal-gazın yanması olayları hızlı yanmalara örnektir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…