Kategoriler
Kimya

Hidrojenlenme Nedir Nasıl Yapılır Kimyada Bileşiğe Hidrojen Ekleme Örnekleri

Hidrojenlenme Nedir Nasıl Yapılır Kimyada Bileşiğe Hidrojen Ekleme Örnekleri konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Hidrojenlenme Nedir Nasıl Yapılır Kimyada Bileşiğe Hidrojen Ekleme Örnekleri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Hidrojenlenme Nedir Nasıl Yapılır Kimyada Bileşiğe Hidrojen Ekleme Örnekleri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Hidrojenlenme Nedir Nasıl Yapılır Kimyada Bileşiğe Hidrojen Ekleme Örnekleri

Hidrojenlenme Nedir Nasıl Yapılır Kimyada Bileşiğe Hidrojen Ekleme Örnekleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Kimyada, bir bileşiğin yapısına hidrojen katma işidir. Hidrojen katılması daha çok karbon atomuna yapılır, karbonun birbiriyle veya başka bir cins atomla olan çift bağlı durumu bozulur, tek bağla eski bağlantısını devam ettirirken kopan öteki bağların ucuna hidrojen bağlanır. Bunu basit olarak şu örnekle gösterebiliriz: Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Kömürden Benzin

Hidrojenlenme Nedir Nasıl Yapılır Kimyada Bileşiğe Hidrojen Ekleme Örnekleri

Hidrojenlenme Nedir Nasıl Yapılır Kimyada Bileşiğe Hidrojen Ekleme Örnekleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Bu formül organik bir bileşiğin yapı formülüdür; organik bileşiklerde bulunan elemanların birleşme sıra ve şekillerini gösterir.

Kimya alanına ait Hidrojenlenme Nedir Nasıl Yapılır Kimyada Bileşiğe Hidrojen Ekleme Örnekleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Hidrojenleşme için özel şartlar gerekir. Bu şartlar belirli sıcaklıklar, belirli basınçlar, çeşitli katalizörlerdir. Sıcaklık, basınç, elde edilecek bileşiğe göre değişir. Katalizör ise birkaç çeşittir. Bunlar metalik nikel, platin, palladyum, özel şekilde hazırlanmış kolloidal platin ve palladyum, bazı metal tuzlarıdır. Organik kimyada hidrojenleşmeyle çok çeşitli bileşikler elde edilir. Bunlardan bazıları şunlardır: Etilenden etan; asetilenden etilen, ondan da etan; aldehit ve ketonlardan alkoller; nitro bileşiklerinden aminler; benzenden çiklo benzen; naftalinden tetralin, ondan da dekalin; fenoldan çiklo heksanol ve çiklo heksanon. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi