Kategoriler
Kimya

Hava Nedir? Ne İşe Yarar? Havanın İçinde Bulunan Gazlar Nelerdir?

Hava Nedir? Ne İşe Yarar? Havanın İçinde Bulunan Gazlar Nelerdir? konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Hava Nedir? Ne İşe Yarar? Havanın İçinde Bulunan Gazlar Nelerdir? konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Hava Nedir? Ne İşe Yarar? Havanın İçinde Bulunan Gazlar Nelerdir? konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Hava Nedir? Ne İşe Yarar? Havanın İçinde Bulunan Gazlar Nelerdir?

Hava Nedir? Ne İşe Yarar? Havanın İçinde Bulunan Gazlar Nelerdir? başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Hava; atmosferi dolduran ve içinde % 78.08 oranında azot, % 20.95 oranında oksijen ve % 0.93 oranında argon bulunan, gaz halindeki akışkandır. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Havada Bulunan Gazlar

Hava Nedir? Ne İşe Yarar? Havanın İçinde Bulunan Gazlar Nelerdir?

Hava Nedir? Ne İşe Yarar? Havanın İçinde Bulunan Gazlar Nelerdir? başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Kaynak: pixabay.com 0°C ve 760 mm basınçta, 1 litre havanın ağırlığı 1.2928 gr’dır. Canlıların yaşamlarını sürdürmede en başta gelen öğelerden biri olan havada, biyolojik ve teknolojik etkenler nedeniyle bir miktar karbondioksit (ortalama % 0.03) ile çok küçük oranlarda başka gazlar da bulunur. Su buharı da iklim koşullarına bağlı olarak değişen oranlarda atmosferdeki havanın önemli bir bileşenini oluşturur. Havayı oluşturan gazların bileşim oranları, yer yüzeyinden yükseldikçe değişir. Bu oranlar, troposfer adı verilen atmosfer tabakasında, hemen hemen hiç değişmez iyonosfer de molekül halinde azot, atom halinde oksijen bulunur.

Kimya alanına ait Hava Nedir? Ne İşe Yarar? Havanın İçinde Bulunan Gazlar Nelerdir? konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Atmosferin daha yüksek tabanlarındaysa büyük bölümünü güneşten yere ulaşan hidrojen atomları alır. Ayrıca az miktarda argon, neon, kripton, ksenon, helyum, azotoksit, metan, karbonmonoksit ve atmosferin üst katmanlarında milyonda 0,29 oranında ozon vardır. Atmosferdeki hava tabakaları, iklim ve mevsimlere göre küçük değişimler göstermekle birlikte, hemen hemen sabit çizgilerle ayrılmıştır. Sürekli biçimde azot ve oksijen kaybına karşın havanın bileşim oranının değişmemesinin nedeni atmosferdeki oksijen ve azot dönüşümleridir. Solunma için gerekli olan oksijen, fotosentez olayı sonucu bitkiler tarafından yeniden atmosfere katılır. Azot, Dünya atmosferinin yüzde 78’ini oluşturan renksiz, kokusuz, tatsız ve inert bir gazdır. Gezegendeki tüm canlı organizmalarda bulunur ve azot döngüsü, bilim adamlarının gazın atmosferden toprağa, bitki örtüsüne ve faunaya hareketini izlemesine ve ardından onu parçalayıp atmosfere geri salmasına olanak tanır. Ayrıca nükleik asidi oluşturan baz çiftlerinde de bulunur ve bu da onu yaşam için gerekli bir bileşen yapar. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi