Kategoriler
Kimya

Halojenlerin Kullanım Alanları Nelerdir Günlük Hayatımızda Halojenlerin Yeri

Halojenlerin Kullanım Alanları Nelerdir Günlük Hayatımızda Halojenlerin Yeri konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Halojenlerin Kullanım Alanları Nelerdir Günlük Hayatımızda Halojenlerin Yeri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Halojenlerin Kullanım Alanları Nelerdir Günlük Hayatımızda Halojenlerin Yeri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Halojenlerin Kullanım Alanları Nelerdir Günlük Hayatımızda Halojenlerin Yeri

Halojenlerin Kullanım Alanları Nelerdir Günlük Hayatımızda Halojenlerin Yeri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Halojen Kullanımları

Halojenlerin Kullanım Alanları Nelerdir Günlük Hayatımızda Halojenlerin Yeri

Halojenlerin Kullanım Alanları Nelerdir Günlük Hayatımızda Halojenlerin Yeri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Halojenler periyodik cetvelin 17. Grubunu oluşturan kimyasal elementlerdir. Metalik olmayan altı element flor (F), klor (Cl), brom (Br), iyot (I), astatin (As) ve tennessin (Ts) ‘dir. “Halojen” adı, “tuz üreten” anlamına gelen Yunanca bir kelimeden gelir, çünkü flor, klor ve iyot, bir alkalin metal ile bir bileşik oluşturduklarında deniz tuzu benzeri bir madde üretir.

Kimya alanına ait Halojenlerin Kullanım Alanları Nelerdir Günlük Hayatımızda Halojenlerin Yeri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Halojenlerin özellikleri kimyasal seriler arasında benzerdir, ancak florda klor, brom, iyottan astatine kadar özelliklerde ilerleyici bir değişiklik gözlenir. Aslında, flor, halojen ailesindeki en reaktif elementtir ve aynı ailedeki diğer halojenlerden farklı bazı özellikler gösterir. Klor gazı (Cl2) su arıtımı için yaygın olarak kullanılmaktadır ve sodyum klorür her gün kullandığınız sofra tuzudur. Florürler diş çürüklerini önlemek için diş macunlarında yaygın olarak kullanılırken, organik florürler soğutucu akışkan ve yağlayıcı görevi görür. Bromin bileşikleri pestisitlerde de kullanılır ve iyot (I2) iyi bilinen bir antiseptik ajandır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi