Kategoriler
Kimya

Gazların Kinetik Teorisi

Gazların Kinetik Teorisi konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Gazların Kinetik Teorisi konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Gazların Kinetik Teorisi konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Gazların Kinetik Teorisi

Gazların Kinetik Teorisi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Hal Değişimi Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Gazların Kinetik Teorisi

Gazların Kinetik Teorisi

Gazların Kinetik Teorisi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Gazların kinetik teorisi, gazların, devamlı hareket halinde olan çok küçük taneciklerden (moleküller) yapılmış olduğunu kabul eder. Moleküllerin hareket etmekte oldukları ortalama hız, benzer şartlar altında gazdan gaza değişir, ve moleküller iri olduğu oranda hareket daha yavaştır. Fakat belirli bir gaz için, moleküllerin hareket etmekte oldukları hız, gazın sıcaklığına bağlıdır. Eğer gaz ısıtılırsa, moleküllerine, daha hızlı hareket ettirecek enerji verilmiş olur. Sıcaklık sadece, moleküllerin ortalama enerjisinin bir ölçümüdür. Ayrıca, bu moleküller mükemmel esnek kabul edilirler. Devamlı harekette olduklarından, durmadan birbirlerine çarparlar ve sıçrarlar. Eğer bir lastik top yere doğru bırakılırsa bir çok defalar zıplar, fakat her zıplamada yerden daha az yükseğe çıkar. Başka sözlerle, zıplayan top, döşemeye her çarpışta enerji kaybeder. Fakat bir gazın molekülleri, birbirlerine çarpıp zıpladıkları zaman hiç bir enerji kaybetmezler.

Kimya alanına ait Gazların Kinetik Teorisi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Molekülsel hareket, gazların sıcaklık ve basınçla ilgili davranışlarını açıklamaktadır. Belirli bir sıcaklık ve basınçta, her hangi bir gazın aynı sayıdaki molekülleri, aynı hacmi kapsarlar. Fakat eğer gazın sıcaklığı artırılırsa, moleküllere daha hızlı hareket ettirecek enerji verilmiş olur. Birbirleriyle daha sert çarpışırlar ve daha ileri sıçrarlar. Başka sözlerle daha fazla yer kapsarlar. Bu da anlaşılır, ancak gazın basıncı, kap çeperine çarpan hareketli moleküllerin uyguladıkları kuvvetten oluşur. Eğer moleküller daha hızlı gelirlerse, kabın çeperlerine daha kuvvetli çarparlar. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi