Kategoriler
Kimya

Element Grupları ve Özellikleri

Element Grupları ve Özellikleri konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Element Grupları ve Özellikleri konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Element Grupları ve Özellikleri konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Element Grupları ve Özellikleri

Element Grupları ve Özellikleri başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bir element grubu üyeleri arasında öyle ilişkiler vardır ki, onların niçin bir grupta toplandığını kolayca anlayabiliriz. Evrendeki 92 temel madde – elementler – sekiz gruba ve ayrıca ikinci derecede akrabalıklarla kurulan üç kümeye ayrılır. Her element grubunda en küçüğünden en büyüğüne kadar her çeşit atom bulunur. Ama büyüklük (ve ağırlık) ne olursa olsun, bir grubun üyelerinin davranışları aynıdır. Hepsi de grubun dışında kalan elementlerle aynı biçimde «sosyal ilişkiler» kurarlar. Bir grupta bulunan elementlerin hepsinin atomlarının dışında bulunan elektron sayısı birbirinin aynıdır (Her diyagramdaki djş halkaya bakınız). Elementler arasında kolayca izlenebilen benzerliklerin nedeni bugün bilinmektedir. Mendeleeff grupları ortaya çıkardıktan sonra bile, bir süre bazı kimseler bu ilişkiler karşısında şaşırmışlarsa da, daha sonra Rutherford atomların yapısını açıklayınca, durum aydınlığa kavuşmuştur. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Element Grupları ve Özellikleri

Element Grupları ve Özellikleri

Element Grupları ve Özellikleri başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 şeklinde başlayan periyodik tabloda bazı düzensizlikler varsa da (renksiz ve renkli şeritler), grup benzerlikleri (en dışta bulunan elektron sayıları) belli sayıda elementten sonra yeniden ortaya çıkar. Her atomun bir özü, yani bir çekirdeği vardır. Çekirdekte iki cins tanecik bulunur. Bazıları pozitif elektrik yüklüdür. Bunlara «proton» denir. Bazıları elektrikle yüklü değildir, yüksüz (nötr) olan bu taneciklere «nötron» denir. Çekirdeğin etrafında ve belli bir uzaklıkta daha küçük tanecikler dolaşır. Bunlar «elektronlar» dır. Her biri negatif yük taşır; ve her negatif yük çekirdekteki bir protonun pozitif yüküyle denge kurar. Böylece, normal durumda olan her atomda proton sayısına eşit sayıda elektron vardır ve bu atom dengededir.

Kimya alanına ait Element Grupları ve Özellikleri konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Atomlar önce yalnız bir protonu olan element (hidrojen), sonra helyum ( iki proton), daha sonra sırasıyla öbür elementler gelmek üzen 1 ‘den 92 numaraya kadar dizilmişlerdir. «Atom numarası» adı verilen bu sıra numarasını bu yatay diziler içinde görebilirsiniz. Her elementin dış kabuğunda yalnız bir elektron bulunur. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi