Kategoriler
Kimya

Elektrokimya Nedir Elektrokimyanın Kullanım Alanları Hayattan Örnekler

Elektrokimya Nedir Elektrokimyanın Kullanım Alanları Hayattan Örnekler konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Elektrokimya Nedir Elektrokimyanın Kullanım Alanları Hayattan Örnekler konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Elektrokimya Nedir Elektrokimyanın Kullanım Alanları Hayattan Örnekler konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Elektrokimya Nedir Elektrokimyanın Kullanım Alanları Hayattan Örnekler

Elektrokimya Nedir Elektrokimyanın Kullanım Alanları Hayattan Örnekler başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Elektrokimya, depolanmış kimyasal enerjinin kimyasal maddeler arasındaki reaksiyonlar aracılığıyla elektriğe dönüştürüldüğü süreci ifade eder Temelinde, İyonlar yani pozitif ya da negatif yüklü parçacıklar arasındaki değişim yatar Bazı maddeler; iyonları diğerlerinden daha kuvvetli bir şekilde çeker ya da iter; bu nedenle madde seçimi elektrokimya açısından büyük önem taşır Sürecin işleyebilmesi için, devrenin bir ucunda diğer ucundan daha fazla elektronun bulunması gerekir; aksi taktirde elektrik iletilemez. Elektrokimyanın günlük yaşamda karşılaşılan en yaygın örneği pildir; Ayrıca, hidrojen ve biyoyakıt da alternatif olarak araştırma sürecindedir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

LİTYUM-İYON PİL

Elektrokimya Nedir Elektrokimyanın Kullanım Alanları Hayattan Örnekler

Elektrokimya Nedir Elektrokimyanın Kullanım Alanları Hayattan Örnekler başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Günümüzde çok popüler olan lityum-iyon pil, oyuncaklardan cep telefonlarına ve laptoplara kadar çok geniş bir cihaz skalasında kullanım alanı buluyor. Bu pilin, diğer şarj edilebilir pillere göre bir çok avantajı vardır: Hafiftir, lityum çok yüksek derecede reaktif olduğu için (iyonlar lityum pilinde çok yüksek bir voltajda hareket eder) yüksek bir enerji yoğunluğuna sahiptir ve yüzlerce şarj döngüsünün üstesinden gelir. Bununla birlikte dezavantajları da vardır: Ömürleri kısadır (iki veya üç yıl civarında), yüksek ısıya karşı hassastırlar, pahalı olurlar ve nadiren görülmekle birlikte basınçlı kutu bozulursa alev alabilirler.

Kimya alanına ait Elektrokimya Nedir Elektrokimyanın Kullanım Alanları Hayattan Örnekler konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Boston’da, biniş kapısına yanaşmış Japon Havayolları’na ait Boeing 787 Dreamliner üzerinde çalışan mühendisler bir lityum-iyon pilinin alev almasıyla bu tip bir durumu yaşamışlardı. Bu ve benzeri pil patlamaları ABD Federal Havacılık idaresi’ni ve diğer uluslararası havacılık kuruluşlarını bu uçakların tümünü uçuştan alıkoymaya sevk etmişti. Lityum-iyon hücrelerin arasına koruyucu yerleştirilerek yapılan değişikliğin ardından Dreamliner’ler birkaç ay içinde yeniden gökyüzüne dönmüşlerdi. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi