Bisphenol-A (BPA) Nedir BPA içeriğinden nasıl korunulabilir
Bisphenol-A (BPA) Nedir BPA içeriğinden nasıl korunulabilir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bisphenol-A’nın kısaltılmış hali olan “BPA”; günümüzde pek çok yaşamsal alanda bizi ve çevremizdekileri sağlık açısından tehdit edebilecek bir güce sahiptir. Bu içerik; en basit şekilde gıda endüstrisinde konserve, süt kutusu, meyve suyu kutusu gibi ürünlerin iç yüzeylerinin yapıştırılması adına kullanılabilen kimyasal içerikli bir madde olarak tanımlanabilmektedir. Yani bu tip plastiklerin iç yüzeyindeki kimyasalın genel adı BPA’dır. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Bisphenol-A hakkında bilgi
Bisphenol-A (BPA) Nedir BPA içeriğinden nasıl korunulabilir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Normal şartlarda polikarbon yapıdaki plastiklerin yapıtaşı olan BPA; günümüz koşullarında ilgili olduğu her sektörde kullanılan PVC maddesi, polyester maddesi, naylon maddesi ve plastik şişe gibi maddeleri üretilmesinde en çok yararlanılan ürünlerden biri olarak bilinmektedir. Bu BPA’nın bizim sağlığımızı tehdit ettiği nokta, kimyasal olarak içeriğinde bulunduğu maddelerle özellikle yüksel sıcaklıklara maruz kaldığında kolayca karışım haline geçebilmektedir. Yani bizim BPA’lı bir ürünü mikrodalgada ısıtmamız, konservede bulunan yiyecekleri biraz ısıtıp sonra açmamız tamamen yiyeceklerimize BPA karıştığı anlamına gelmektedir.
Kimya alanına ait Bisphenol-A (BPA) Nedir BPA içeriğinden nasıl korunulabilir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Bisfenol A’nın zararları konusunda yapılan araştırmalarda, bilim insanları bu içeriğin vücudumuzdan idrar yapılarak atılabildiği iddiasının tam olarak doğru olmadığı gerçeğiyle karşılaşılmıştır. Bunun anlamı, vücuda giren BPA’nın sanıldığının aksine idrar yapıldığı hemen direkt olarak vücuttan çıkmadığı ve tuvalet ihtiyacı giderilse bile daha uzun saatler boyunca vücutta kalabildiğidir. Amerika’da yapılan bir araştırma neticesinde sadece 8.5 saatlik bir süre boyunca diyet yapmış bir bireyle 24 saat boyunca diyetini devam ettirmiş bir bireyin vücutlarındaki BPA oranı karşılaştırılmış ve hemen hemen aynı değerler çıkmıştır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…