Baz Özelliği Gösteren Maddeler Nelerdir Baz Özelliği Ne Demek
Baz Özelliği Gösteren Maddeler Nelerdir Baz Özelliği Ne Demek başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Bazların özellikleri nelerdir?
Baz Özelliği Gösteren Maddeler Nelerdir Baz Özelliği Ne Demek başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Kimyasal olarak sulu çözeltilerde “hidroksit” (OH- olarak da adlandırılmaktadır) iyonu bulunan maddelerin tümüne baz adı verilir. Bazlar genellikle ellerde kayganlık hissinin oluşmasına sebep olmaktadırlar. En son derece olan 14’lük pH seviyesine yaklaşıldıkça bazların gücü yükselir ve bu kuvvetli bazlar cildi tahriş edebilme ya da yakabilme özelliklerine sahip olabilmektedirler. Bunun dışında daha da tehlikeli olarak bazı bazların içerisinde zehir bulunduğundan dolayı her bazı tatmak gibi bir hataya düşülmemesi gerekmektedir. Bazlar, turnusol kağıdının üzerlerine değdirilmesi sonucunda değerleri bulunabilen maddelerdir. 7 pH derecesinden 14 pH derecesine kadar ölçülen değerlerdeki tüm maddeler baz özelliği taşımaktadır. Normalde kırmızı renkte olan turnusol kağıdı baz özellikleri olan bir maddeyle buluşturulduğunda renk olarak maviye dönmektedir ve tat olarak çoğu bazın tadı acıdır. Turnusol kağıdıyla ölçülmesinin mümkün olmadığı durumlarda ek tercih olarak “fenolftalein” çözeltisiyle de bazların baz olduğu özelliklerinin ayırt edilebilmesi mümkün olmaktadır.
Kimya alanına ait Baz Özelliği Gösteren Maddeler Nelerdir Baz Özelliği Ne Demek konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Baz özelliği taşıyan çözeltilerin içerisine fenolftalein çözeltisinden bir miktar damlatıldığı durumlarda bazın kendi rengi pembeye dönüşmektedir. Bazın rengini değiştirebilen fenolftalein çözeltisi, asidik özellikler taşıyan maddelerin rengini değiştirmekte başarısız olmaktadır ve bu madde kullanılarak asidik özelliklerin bulunması mümkün olmamaktadır. Bunun haricinde bazlar elektrik iletebilme özelliklerine de sahiptirler. Çünkü suyun içerisinde bulunan bazlar iyonlarına ayrışırlar ve böylelikle elektriği iletebilme özellikleri ortaya çıkmış olur. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…