Kategoriler
Kimya

Atomik Kütle Hesaplama – Formülü

Atomik Kütle Hesaplama – Formülü konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Atomik Kütle Hesaplama – Formülü konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Atomik Kütle Hesaplama – Formülü konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Atomik Kütle Hesaplama – Formülü

Atomik Kütle Hesaplama – Formülü başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bir elementin atomik kütlesi, o element için izotoplarının ağırlıklı ortalamasına eşittir. İzotoplar, aynı atom numarasına (proton sayısı = #) sahiptir ancak farklı sayıda nötron bulunan atomlardır. Proton sayısı atomun kimliğini belirler ve izotopların aynı atom numaralarına sahip oldukları için atomlar aynı elementtir. Nötronların sayısı eşit değildir, bu nedenle izotopların kütleleri aynı olmayacaktır. Atomik kütle birimi (akb) cinsinden ölçülür, burada bir akb kabaca bir tekli proton veya nötron kütlesine eşdeğerdir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Atomik Kütle Hesaplama – Formülü

Atomik Kütle Hesaplama – Formülü

Atomik Kütle Hesaplama – Formülü başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Bir elementin izotopları doğada eşit yüzdelerde görülmez, bu nedenle elementin atomik kütlesini elde etmek için ağırlıklı bir ortalama alınmalıdır. Daha yüksek yüzdelerde meydana gelen izotoplar, atomik kütlesi üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olurken, düşük yüzdelerde meydana gelen izotoplar daha küçük bir etkiye sahip olacaklardır. Atomun kütlesi, izotopun kütlesinin nispi bolluğuyla çarpımı yapılarak, sonra da bireysel kütlelerin bir araya getirilmesiyle bulunur.

Kimya alanına ait Atomik Kütle Hesaplama – Formülü konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Atomik Kütle Formülü Soruları: 1. Aşağıdaki tabloda verilen bilgileri kullanarak klorun atomik kütlesini hesaplayalım. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi