Kategoriler
Kimya

Atmosferdeki Azot Oranı Nedir Azot Gazının Havadaki Miktarı Nedir

Atmosferdeki Azot Oranı Nedir Azot Gazının Havadaki Miktarı Nedir konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Atmosferdeki Azot Oranı Nedir Azot Gazının Havadaki Miktarı Nedir konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Atmosferdeki Azot Oranı Nedir Azot Gazının Havadaki Miktarı Nedir konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Atmosferdeki Azot Oranı Nedir Azot Gazının Havadaki Miktarı Nedir

Atmosferdeki Azot Oranı Nedir Azot Gazının Havadaki Miktarı Nedir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hava Nelerden Oluşur?

Atmosferdeki Azot Oranı Nedir Azot Gazının Havadaki Miktarı Nedir

Atmosferdeki Azot Oranı Nedir Azot Gazının Havadaki Miktarı Nedir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Solunum, tüm canlılar için gereken en önemli süreçlerden biridir. Hayvanlar oksijen alır ve karbondioksiti dışarı atarlar. Bitkiler karbondioksite ihtiyaç duyar ve atık ürün olarak oksijeni verir. Bununla birlikte, bu gazların hiçbiri Dünya atmosferinde en fazla bulunan gazlar değildir. Hava ağırlıklı olarak azottan oluşur. Azot Dünya atmosferindeki havanın yaklaşık yüzde 78’ini oluşturur.

Kimya alanına ait Atmosferdeki Azot Oranı Nedir Azot Gazının Havadaki Miktarı Nedir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Azot atmosferdeki en bol gazdır. Hava yüzde 78 azottan oluşur. Oksijen yüzde 21’dir ve inert soy gaz argon havanın yüzde 0.9’unu oluşturur. Kalan yüzde 0,1 ise birkaç eser gazdan oluşur. Yüzde 0.1’in çoğu karbon dioksittir. Diğer gazlar arasında neon, helyum, metan (), azot oksit () ve ozon () bulunur. Azot gazı atmosferdeki diğer moleküller ile yüksek oranda reaktif değildir ve esas olarak havada olarak bulunur. Azotun reaktif olmayan davranışı, iki azot atomu arasında paylaşılan üç çift elektron arasında oluşan güçlü üçlü bağlardan kaynaklanır. Bu bağların nispeten kısa yarıçapları vardır ve bu da kırılması için daha fazla enerji gerektirir. Azot, yüksek sıcaklıklarda daha reaktif hale gelir. Düşük sıcaklıklarda, belirli katalizörlerin varlığı azotun diğer moleküller ile daha reaktif olmasına neden olur. Atmosferde meydana gelen yaygın bir azot bazlı reaksiyon, yıldırım düştüğünde fırtınalar sırasında NO, azot oksit oluşumudur. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi