Atmosfer Nasıl Oluşmuştur Görevleri Nelerdir İçerdiği Gazlar ve Yapısı
Atmosfer Nasıl Oluşmuştur Görevleri Nelerdir İçerdiği Gazlar ve Yapısı başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Atmosferin Önemi
Atmosfer Nasıl Oluşmuştur Görevleri Nelerdir İçerdiği Gazlar ve Yapısı başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Atmosfer; dünyayı çepeçevre saran, yüzlerce kilometre kalınlığında, saydam bir gaz katmanıdır; yerçekimiyle dünyaya bağlı durur. Gerçekten, %78 kadarı azot ve %21 kadarı da oksijenden meydana gelen bir gaz karışımıdır. Geriye kalan %1’ini, tutarları pek az olan başka gazlar, özellikle argon, karbondioksit, hidrojen, neon ve helyum tamamlar. Atmosferin hayatımızdaki önemi çok büyüktür; onsuz hayat olamazdı; çünkü, o zaman, insan ve hayvanın yaşaması için zorunlu olan oksijen bulunamadığı gibi, doğrudan doğruya gelen güneş ışınları, gündüzün yeryüzünü yakacak, geceleyin ise, sıcaklık sıfırın altında olacaktı. Atmosfer, yeryüzü için, gündüzün onu güneş ışınlarından koruyan bir kalkan, geceleyin de sıcaklığını içinde tutan bir örtü olur.
Kimya alanına ait Atmosfer Nasıl Oluşmuştur Görevleri Nelerdir İçerdiği Gazlar ve Yapısı konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Karbonun meydana gelmesini sağlayan bazı devreler. Dünyanın, her zaman bir atmosferle çevrili olduğunda şüphe yoktur. Ama, başlangıçta, dünyayı çevreleyen gaz katmanı bugünkünden oldukça değişikti. Başlıca, karbondioksit, su buharı ile azottan meydana geldiği sanılmaktadır. Sonraları, suyun bir kısmı güneş ışınlarının etkisiyle hidrojen ve oksijen olarak parçalanmış olmalıdır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…