Alüminyum Tuncu Nedir Alüminyum Tuncu Hakkında Bilgi
Alüminyum Tuncu Nedir Alüminyum Tuncu Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Alüminyum Tuncu, yüzde 4 ile yüzde 15 arasında değişen oranlarda alüminyum ve daha az miktarlarda başka metaller içeren bakır alaşımlarının ortak adı. Güçlü ve yenime (korozyona) karşı dirençli bir alaşım olan alüminyum tuncu pek çok makine parçasının ve aletin yapımında kullanılır. Altınsı rengi ve kararmaya karşı direnci nedeniyle kuyumculukta ve mimarlıkta da kullanım alanına sahiptir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Alüminyum Tuncu Nedir Alüminyum Tuncu Hakkında Bilgi
Alüminyum Tuncu Nedir Alüminyum Tuncu Hakkında Bilgi başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Alüminyum Tuncundan Yapılmış Pervane Yüksek sıcaklıklarda yükseltgenmeye ve özellikle seyreltik asitlerin etkisiyle yenime gösterdikleri direnç nedeniyle, asitle temizleme donanımlarında ve seyreltik sülfürik, hidroklorik ve hidroflüorik asitlerle teması gerektiren işlerde de alüminyum tuncundan yararlanılır. Yumuşak çelikle karşılaştırılabilecek dayanıklılıkta olması nedeniyle kâğıt yapım makinelerinin, elektrik sanayisinde kaynak makinelerindeki fırça kulplarının ve bağlantı vidalarının, ağır hizmet dişli çarklarının, kurtdişli çarklarının, metal biçimlendirme kalıplarının, makine yataklarının, kıvılcım çıkarmayan aletlerin ve magnetik olmayan zincir ve çapaların yapımında kullanılır. Metalik ark işlemiyle kaynaklanmaya ve özel eritkenlerle lehimlenmeye uygundur.
Kimya alanına ait Alüminyum Tuncu Nedir Alüminyum Tuncu Hakkında Bilgi konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Bu alaşımların alüminyum içeriği yüzde 8’e kadar olanları, soğuk çekmeyle, kimya tesislerinde ve yağ arıtımevlerinde kullanılan basınç kazanlarının ve ısı dönüştürücülerinin yapımında yararlanılmak üzere boru ya da levha biçiminde çekilebilir. Yüzde 8’den çok alüminyum içeren alaşımlarda demir ve manganez de bulunabilir. Soğuk çekme işlemine yatkınlığı kısıtlı olan bu alaşımlar, sıcak çekme, kalıptan geçirme ve dövmeye elverişlidir. Bu gruptaki nikelli alaşımlar, sağlamlık ve yenime karşı direnç açısından öbürlerinden üstündür ve gaz türbinlerinin kompresör paletlerinde kullanılır. Yüzde 10 dolayında alüminyum içeren alaşımlardan kum döküm ve yukarıdan basınçlı döküm yoluyla, aralarında gemi pervaneleri de bulunan birçok sağlam parçanın üretiminde yararlanılır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…