Alkali Su Ne Demektir Nasıl Olur Alkali Su Daha Sağlıklı Mıdır
Alkali Su Ne Demektir Nasıl Olur Alkali Su Daha Sağlıklı Mıdır başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Kimya terimlerine karşı uyanık olmanız gerektiğini biliyorsanız, tüketim malları dünyasının bu sözlerle zengin olduğunu fark edeceksiniz. Özellikle cilt ve saç bakım ürünleri genellikle “pH dengeli” gibi tanımlamalar içerir. Ayrıca, mide rahatsızlığını gidermek için “antasit” reklamları yaygındır. Ancak içme suyu düşündüğünüzde, muhtemelen asidik ve alkali su markaları gibi ürünleri bilemezsiniz. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Asitlik, Alkalilik ve pH
Alkali Su Ne Demektir Nasıl Olur Alkali Su Daha Sağlıklı Mıdır başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Aslında, birisi sizden alkali su tanımlamanızı isterse, bunu yapabilir misiniz? Suyu veya herhangi bir şeyi alkali yapan nedir ve bu neden istenir? Su normalde asidik olduğu için mi? Kaynak: pixabay.com
Kimya alanına ait Alkali Su Ne Demektir Nasıl Olur Alkali Su Daha Sağlıklı Mıdır konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Kimyagerlerin asitliği ölçme şekli, pratikte 0 ila 14 değerleri arasında sürekli olarak değişen pH adı verilen bir ölçek kullanmaktır. Bu, logaritmik bir ölçektir, öyle ki bir birim yukarı doğru sayısal bir sıçrama (örneğin, 2.6’dan 3.6’ya) hidrojen iyonu veya proton () konsantrasyonu ile ölçüldüğü üzere asitlikte on kat azalma anlamına gelir. Bir asit, sulu çözeltide (yani suda çözündüğünde) bir hidrojen iyonu bağışlayabilen bir moleküldür. Bazı bileşikler, çevresinde çok fazla iyonu olsa bile (pH zaten düşük olduğunda) bunu yapar; bu asitler güçlü asitler olarak kabul edilir. Çözeltiler daha az asidik hale gelene kadar (yani pH daha yüksek olduğunda) protonlarını tutma eğiliminde olanlara zayıf asitler denir. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…