Akridin Nedir
Akridin Nedir başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Akridin, orta halkalardaki CH gruplarından birinin yerine N gelmesiyle antrasenden türetilen antibakteriyel olarak kullanılan bir kristal alkaloittir. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.
Akridin Nedir
Akridin Nedir başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. Boyar maddelerin elde edilmesinde önemli bir başlangıç maddesidir. Formülü : C13H9N. Molekül ağırlığı 179.21’dir. Kömür katranında bulunur ve buradan elde edilir. Beş kristal biçimi vardır ve bunlardan kararlı olan iki tanesi 110°C ve 106°C de erir. 100°C’de süblimleşmeye başlar ve 346°C’de kaynar. Suda hafifçe; alkol, eter ve hidrokarbonlarda kolaylıkla çözünür. Akridin ve tuzların seyreltik çözeltileri, sırasıyla menekşe ve yeşil fluoresans gösterirler. Zayıf bir bazdır, mineral asitlerle sarı renkli kristalize tuzlar oluşturur. Alkil ve aril halojenür ya da sülfatların etkisiyle renkli amonyum bileşikleri (akridinyum bileşikleri) oluşturur. Akridinden türeyen 9 aminoakridin, akriflavin ve proflavin gibi mazı bo-yarmaddeler antiseptik olarak kullanılır. Akridin hidroklorürü kobalt, demir ve çinkonun belirtilmesinde belirteç olarak kullanılır. Deriyi ve mukozalı zarları şiddetle tahriş eder.
Kimya alanına ait Akridin Nedir konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…