Kategoriler
Kimya

Açık Hava Basıncı Nedir Deneylerle Anlaşılması Günlük Hayattan Örnekler

Açık Hava Basıncı Nedir Deneylerle Anlaşılması Günlük Hayattan Örnekler konusu Kimya alanına ait bir konudur ve bizler bu konu hakkında detaylı olarak bilgi vermeye çalışacağız. Açık Hava Basıncı Nedir Deneylerle Anlaşılması Günlük Hayattan Örnekler konusu ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yapmanızı öneririz. Yorum bölümünden Açık Hava Basıncı Nedir Deneylerle Anlaşılması Günlük Hayattan Örnekler konusu hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Açık Hava Basıncı Nedir Deneylerle Anlaşılması Günlük Hayattan Örnekler

Açık Hava Basıncı Nedir Deneylerle Anlaşılması Günlük Hayattan Örnekler başlıklı yazımızda sizlere bu konuda detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa sitemizde arama yaparak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Şimdi yazımıza geçelim. Yerküreyi kuşatan atmosfer bir gaz karışımıdır. Yer’in çekim kuvvetinden dolayı bu gaz karışımı yani hava belli bir ağırlığa sahiptir. Havanın ağırlığından ve hareketinden dolayı dokunduğu yüzeylerde oluşturduğu basınca açık hava basıncı veya atmosfer basıncı denir. Açık hava basıncı PQ şeklinde gösterilir. Pascal (Pa), atmosfer (atm) ve santimetre cıva (cmHg) açık hava basıncının birimleridir. Açık hava basıncının varlığını basit bir deneyle gözlemleyebiliriz. Bu kısa girişten sonra şimdi konuyu biraz daha detaylandıralım isterseniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Açık Hava Basıncının Etkileri

Açık Hava Basıncı Nedir Deneylerle Anlaşılması Günlük Hayattan Örnekler

Açık Hava Basıncı Nedir Deneylerle Anlaşılması Günlük Hayattan Örnekler başlıklı yazımızda biraz daha detaya indiğimizde sizlere şunları aktarabiliriz. İçi su dolu bardağın ağzına kâğıt kapatılıp ters çevrildiğinde kâğıdın düşmediği ve suyun akmadığı görülür. Bunun nedeni açık hava basıncının, suyun basıncına eşit ya da suyun basıncından büyük olmasıdır.

Kimya alanına ait Açık Hava Basıncı Nedir Deneylerle Anlaşılması Günlük Hayattan Örnekler konusu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için gerek sitemizden gerekse farklı kaynaklardan araştırma yapabilirsiniz. Yazımıza devam edecek olursak şunları da aktarabiliriz. Şimdi kaldığımız yerden devam edelim. Yazımıza şöyle devam edebiliriz. Vücudumuzun iç basıncı yaklaşık 1 atmosferdir. Vücudumuzun iç basıncı ve vücudumuz üzerine etkiyen dış basınç eşittir. Eğer eşit olmasaydı atmosfer basıncı vücudumuza ciddi zararlar verirdi. Ancak vücudumuz basınç değişikliklerine çok hızlı uyum gösteremez. Bu nedenle yükseklere çıkıldığında atmosfer basıncının azalması nedeniyle rahatsızlanmalar yaşanabilir. Yüksek dağlara tırmanan dağcılarda burun kanamaları, nefes alıp vermedeki zorluklar açık hava basıncının azalmasından kaynaklanmaktadır. Son olarak bu konu hakkında geçmişte birçok araştırma yapıldığı gibi bundan sonra da araştırmalar yapılmaya devam edecek ve yeni bilgiler bizlere ulaştırılacaktır. Bilgiyle kalın…

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi