Levha Tanımı
Levha kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre tanımı şöyle;
1. isim Bir yere asılmak için yazılmış yazı, safiha; “İçeri girince göze ilk çarpan şey duvardaki yazı levhaları oluyordu.” – R. N. Güntekin
2. Tablo, resim; “Resimci dükkânlarında Türkler aleyhinde birçok levhalar asılmıştı.” – Ö. Seyfettin
3. Tabela
Kur’an-ı Kerim’de Levha Hakkındaki Ayetler Hangileri?
NOT: AYETLERİN TÜRKÇE MEALLERİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN ALINMIŞTIR.
A’râf Sûresi 145. Ayet; Mûsâ için, Tevrat levhalarında her şeye dair bir öğüt ve her şeyin bir açıklamasını yazdık ve ona şöyle dedik: “Şimdi onları kuvvetle tut, kavmine de emret. Onları en güzeliyle alsınlar (uygulasınlar). Yakında size fasıkların yurdunu göstereceğim.”
A’râf Sûresi 150. Ayet; Mûsâ, kavmine kızgın ve üzgün olarak döndüğünde, “Benden sonra arkamdan ne kötü işler yaptınız! Rabbinizin emrini beklemeyip acele mi ettiniz?” dedi. (Öfkesinden) levhaları attı ve kardeşinin saçından tuttu, onu kendine doğru çekmeye başladı. (Kardeşi) “Ey anamoğlu” dedi, “Kavim beni güçsüz buldu. Az kalsın beni öldürüyorlardı. Sen de bana böyle davranarak düşmanları sevindirme. Beni o zalimler topluluğu ile bir tutma.”
A’râf Sûresi 154. Ayet; Mûsâ’nın öfkesi dinince (attığı) levhaları aldı. Onların yazısında Rableri için korku duyanlara bir hidayet ve bir rahmet vardı.