Eser Tanımı
Eser kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre tanımı şöyle;
*** isim Emek sonucu ortaya konan ürün, yapıt; “Boğaziçi doğrudan doğruya Türklerin eseridir.” – Y. K. Beyatlı
*** Yayın, kitap, yapıt; “Bütün özlediğim eserlerle bir kütüphane yapabilsem artık yapılacak bir iş kalmayacak.” – H. Z. Uşaklıgil
*** İz, işaret, im; “Yüzünde biraz önceki elemden, kızgınlıktan, çaresizlikten eser yoktu.” – A. Kulin
*** Soyut kavramlarda belirti; “Acaba, bir yolunu bulup bir talih eseri olarak gidemez miydik?” – A. Erhat
Kur’an-ı Kerim’de Eser Hakkındaki Ayetler Hangileri?
NOT: AYETLERİN TÜRKÇE MEALLERİ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN ALINMIŞTIR.
Rum Suresi 50. Ayet; Allah’ın rahmetinin eserlerine bak! Yeryüzünü ölümünden sonra nasıl diriltiyor. Şüphe yok ki, o ölüleri de elbette diriltecektir. O her şeye hakkıyla gücü yetendir.
Yasin Suresi 12. Ayet; Şüphesiz biz, ölüleri mutlaka diriltiriz. Onların yaptıklarını ve bıraktıkları eserlerini yazarız. Biz her şeyi apaçık bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da) bir bir kaydetmişizdir.
Mü’min Suresi 21. Ayet; Onlar yeryüzünde dolaşıp, kendilerinden öncekilerin akıbetlerinin nasıl olduğuna bakmadılar mı? Onlar, kendilerinden daha güçlü ve yeryüzündeki eserleri daha üstündü. Böyle iken Allah, günahları sebebiyle onları yakaladı. Onları Allah’ın azabından koruyacak hiç kimse olmadı.
Mü’min Suresi 82. Ayet; Onlar yeryüzünde dolaşıp, kendilerinden önce gelenlerin akıbetlerinin nasıl olduğuna bakmadılar mı? Onlar kendilerinden daha çok, daha güçlü ve onların yeryüzündeki eserleri daha üstündü. Fakat kazanmakta oldukları şeyler onlara bir fayda vermemişti.