Kategoriler
İslam

Allah’ın Latif (El-Latîf) İsminin Anlamı

Latif (El-Latîf) Nedir?

Allah’ın 99 isminden (Esma-ül Hüsna) birisi olan Latif ismi “Her şeye vakıf, lütuf ve ihsan sahibi olan.” anlamlarına gelmektedir. Latif ismi Kur’an-ı Kerim’de geçen bir isimdir. Eğer El-Latîf isminin anlamını biraz daha açarsak; Latif, Allah’ın güzel adlarından (Esmâu’l Hüsna) birisi, kelime olarak latif, ince hoş, nüfuz edici, saydam, güzel, yumuşak, gizli, derin, lütufkâr gibi anlamları dile getirir.

Sponsorlu Bağlantılar
Esma-ül Hüsna – El-Latif
Esma-ül Hüsna – El-Latif

El-Latîf İsminin Kur’an’da Geçen Ayetleri

Allah’ın El-Latîf adı şu Kur’an âyetlerinde geçmektedir:

  • (6:103) Gözler onu göremez, O ise bütün gözleri görür; O, lütuf sâhibidir, her şeyden haberlidir.
  • (22:63) Görmedin mi Allah’ın gökten indirdiği suyla yeryüzü (nasıl) yemyeşil oluyor? Gerçekten Allah çok lütufkârdır, her şeyden haberdardır.
  • (31:16) “Yavrucuğum! Haberin olsun ki, yaptığın bir hardal tanesi ağırlığınca olsa da, bir kaya içinde veya göklerde, yâhut yerin dibinde gizlense, Allah onu getirir, mîzânına koyar. Çünkü Allah en ince şeyleri bilir, her şeyden haberdardır.”
  • (33:34) Oturun da evlerinizde okunan Allah’ın âyetlerini ve hikmeti anın. Şüphe yok ki Allah lütuf sâhibidir ve her şeyden haberdardır.
  • (42:19) Allah, kullarına Lâtif’tir (lütufkâr). Dilediği kimseyi rızıklandırır. Ve O, Kaviyy’dir (kuvvetli), Azîz’dir (yüce ve şerefli).
  • (67:14) Hiç yaratan bilmez mi? O, en ince işleri görüp bilmektedir ve her şeyden haberdardır.
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi