Kategoriler
Etçil Hayvanlar Vahşi Hayvanlar

Semender

Semender Özellikleri (Özet)

Semender, bir İki yaşamlılar türü olup 20 yıla kadar yaşarlar ve 65 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Semenderlerin maksimum hızları ise 42 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Semender türüİki yaşamlılar
Semenderler ne yerBalık, Fareler, Böcekler (etçil)
Semenderler kaç yıl yaşar5 yıl – 20 yıl
Semenderler kaç kilo100 gram – 65 kg
Semenderlerin boyu2 cm – 180 cm
Semenderlerin hızı42 km / saat
Semenderler nerede yaşarYağmur ormanları, dereler ve sulak alanlar
Semender Neslinin Tükenme Olasılığı Soyu Tükenmesi Tehlike Altında (Threatened)

Semenderlerin Yaşamları

Semender (İngilizcesi Salamander), dört bacağı, uzun ve ince bir gövdesi ve uzun bir kuyruğu olan bir amfibi yani iki yaşamlıdır. Kertenkele benzeri görünümlerine rağmen, semenderler daha küçük amfibi (iki yaşamlı) kertenkele ile yakından ilişkilidir. Semenderler genellikle dünyanın daha ılıman iklimlerinde bulunurlar. Tüm türler, amfibi (iki yaşamlı) doğası ve geçirgen derileri nedeniyle su veya yarı suculdur. Semenderin nemli derisi, su bölgelerinde veya sulak alanlarda yaşadığı anlamına gelir.

bir Semender kafası

Dünya çapında küçük olan türlerinden yaklaşık 2 metre uzunluğa kadar büyüyebilen Çin Dev semenderine kadar 700’den fazla bilinen tür vardır. Tüm türlerin görünüşü çok benzerdir. Ancak kertenkelelerde olduğu gibi farklı semender türlerinin normalden daha az uzuvları olabilir. Bu da bazı türlerin daha yılan balığı benzeri bir görünüme sahip olduğu anlamına gelir.

kahverengi bir Semender

Kertenkelelere benzer şekilde semenderler kaybolan uzuvları ve bazen de diğer vücut kısımlarını da yeniden üretebilir ve yeniden oluşturabilir. Semenderler, yırtıcılar tarafından avlanırken bu bir avantaj sağlar. Çünkü semenderler vücut kısımlarını düşürüp kaçabilir. Çoğu semender türü parlak renklidir. Özellikle üreme mevsiminde erkek semenderler, bir dişi çekmeye çalışmak için renkleri daha parlak ve daha yoğundur. Yeraltında yaşadıkları için hiçbir zaman güneşe maruz kalmazlar ve bu nedenle genellikle beyaz veya pembe renktedir.

kalın derili Semender

Semender derisi, kuru arazide hayvanın nemli kalmasına yardımcı olan ve suda iken tuz dengesini koruyan ve yüzme sırasında bir yağlayıcı sağlayan mukus salgılar. Semenderler ayrıca derilerindeki bezlerden zehir salgılarlar ve bazılarında ayrıca kur feromonlarını salgılamak için cilt bezleri bulunur.

Sponsorlu Bağlantılar

Semender Nüfusu (Popülasyon)

Semenderler, nüfus sayıları muhtemelen suda giderek artan mantar seviyelerinden dolayı önemli ölçüde azalmaktadır. Azalmış semender sayılarının sebebinin bu olup olmadığı bilinmemekle birlikte, kirlilik seviyelerinin de önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir.

sarı-siyah renkli Semender

Semenderlerin Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
İki Yaşamlılar
(Amphibia)
Takım
(Order)
Caudata
(Caudata)
Aile
(Family)
Salamandroidea
(Salamandroidea)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi