Kategoriler
Çiftlik Hayvanları Evcil Hayvanlar Hepçil Hayvanlar Kuşlar Vahşi Hayvanlar

Kaz

Kaz Özellikleri (Özet)

Kaz, bir kuş türü olup 26 yıla kadar yaşarlar ve 8 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Kazların maksimum hızları ise 90 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Kaz türüKuş
Kazlar ne yerÇimen, Tohumlar, Çilek (hepçil)
Kazlar kaç yıl yaşar12 yıl – 26 yıl
Kazlar kaç kilo1.5 kg – 8 kg
Kazların boyu6 cm – 1 metre
Kazların hızı90 km / saat
Kazlar nerede yaşarBüyük göletler, nehirler ve göl kıyıları
Kaz Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Kazların Yaşamları

Kaz (İngilizcesi Goose), Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’da bulunan orta ve büyük boyutlu bir kuştur. Dünyada Kanadalı kazlar ve Karlı kazlar dahil olmak üzere bilinen yaklaşık 29 kaz türü vardır. Kazlar daha sıcak yaz aylarında kuzeyde yavrularını büyütmek için yuvalarını kurarlar ve daha sonra daha sonra kışın güneye, yavrular uçacak kadar güçlü olduğunda ılık iklimlere göç ederler. Kazların çoğu yaşamları boyunca aynı dişi ile birlikte olurlar. Erkek ve dişi eşler arasındaki bağ çok güçlüdür ve zamanlarının çoğunu birlikte yuva yaparak geçirirler ve yavrularını yetiştirirler.

çimende gezen bir kaz

Kazlar hepçil kuşlardır ancak esas olarak sudaki böcekler, kurtlar, küçük balıklar ve planktonlarla beslenirler. Su üzerinde çok fazla zaman harcıyorlar ve sudaki yaşamlarını kolaylaştıran perdeli ayaklar gibi özel adaptasyonlara sahipler. Kazların her ne kadar bir çok doğal yırtıcı avcıları olsa da büyüklükleri ve kuvvetli olmalarından dolayı kolay bir av değillerdir.

bir kaz türü

Bir kazın ana yırtıcı avcıları, çoğunlukla kaz yumurtaları ve yenidoğan yavru kazları avlayan tilkiler, yaban köpekleri, rakunlar ve kuşlardır. İnsanlar kazların etleri ve tüyleri için avlandıklarından dolayı kazlar, en yaygın avcılarından biridir. Güçlü ve sert kuşlardır ve vahşi doğada dahi yaşlanacak kadar yaşarlar. Bir kazın ortalama ömrü 20 ila 30 yıl arasındadır. Ancak çok sayıda kazın daha uzun süre yaşadığı bilinmektedir. Kazların, her yıl ılık iklimlere uzun mesafelerce göç ettikleri için son derece güçlü kanatları olduğu bilinmektedir.

kaz yavruları

Kazın kanat açıklığı çok büyük olduğundan ve kazanın kanatlarının çok güçlü olmasından dolayı kazın tehdit edildiğinde veya sinirlendiğinde insanlara ağır hasar verebileceği bilinmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

çimenlerde dinlenen bir kaz

Kaz Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Kuşlar
(Aves)
Takım
(Order)
Kazsılar
(Anseriformes)
Aile
(Family)
Ördekgiller
(Anatidae)
Cins
(Genus)
Kaz
(Anserini)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi