Kategoriler
Çiftlik Hayvanları Evcil Hayvanlar Hepçil Hayvanlar Kuşlar Vahşi Hayvanlar

Hindi

Hindi Özellikleri (Özet)

Hindi, bir kuş türü olup 10 yıla kadar yaşarlar ve 11 kg ağırlığa kadar çıkabilirler. Hindilerin maksimum hızları ise 10 km/saat.

Sponsorlu Bağlantılar
Hindi türüKuş
Hindiler ne yerBöcekler, Kuruyemiş, Tohumlar, Çilek (hepçil)
Hindiler kaç yıl yaşar1 yıl – 10 yıl
Hindiler kaç kilo3 kg – 11 kg
Hindilerin boyu70 cm – 125 cm
Hindilerin hızı10 km / saat
Hindiler nerede yaşarOrman, çalılık ve çimenli ovalar
Hindi Neslinin Tükenme OlasılığıSoyun Tükenme Tehlikesi Endişe Var (least concern)

Hindi Kelime Anlamı Nedir?

Hindi kelimesinin Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre şu anlam/anlamları vardır.

1. isim, hayvan bilimi Tavukgillerden, XV. yüzyılda evcilleştirilerek Amerika’dan bütün dünyaya yayılan, boyun ve başı çıplak, parlak, yeşil ve esmer tüylü, kümes hayvanlarının en büyüğü, mısırtavuğu (Meleagris gallopavo)

2. sıfat, halk ağzında Aptal, şaşkın.

Hindi Yaşamları

Hindi (İngilizcesi turkey), sülün, tavuk ve bıldırcın gibi diğer kuşlar ile yakından ilişkili büyük bir kuş türüdür. Özellikle Noel ve Şükran Günü gibi özel günlerde özel bir yemek olarak batı dünyasında ün kazanmıştır. Büyük boyutlarına rağmen hindiler şaşırtıcı bir şekilde uçmaya adapte olmuşlardır ve ormanda uçup tünemiş bir yer ararken görülebilir. Hindiler ağaçlarda yuva yapsalar da en çok açık ormanlarda, ormanlık alanlarda ve otlaklarda bulunurlar.

dişi hindi

Yabani hindi ve benekli hindi olmak üzere iki farklı türü vardır. Yabani hindiler, Kuzey Amerika’nın açık ormanlarında doğal olarak bulunur ve tüm kuş türlerinin en ağır olanıdır. Benekli hindiler ise güneydoğu Meksika’da bulunur ve vahşi hindiler ile aynı boyutta olmasına rağmen benekli hindiler, vahşi hindilerin ağırlığının yarısı kadardır.

hindiler

Yabani hindiler, dengede ve kirlerini temizlemeye yardımcı olmak için her ayağında üç ayak parmağı olan uzun ve ince bacaklara sahip geniş, yuvarlak görünümlü bir kuştur. Erkek yabani hindide kırmızı renkli, tüysüz bir baş ve boğmaca olarak bilinen küçük bir büyüme gösteren boğaza sahiptir.

Sponsorlu Bağlantılar

Benekli hindiler, daha şık görünümlü bir kuş ve yabani hindiler ile yakından ilgili olmasına rağmen, görünüşü dişi tavus kuşu görünümüne çok benziyor. Benekli hindiler, dar bir gövdeye ve uzun bacaklara sahiptir. Erkeklerin kırmızı veya mavi renkli ve genellikle erkek vahşi hindilerinkinden daha ince olan tüysüz boyunları ve başları vardır.

Avlanması ve Avcıları

Hindiler, hem bitkileri hem bitki maddelerini ve diğer hayvanları yiyen bir kuştur. Hindi öncelikle orman zemini üzerinde tırmalarken sıkça bulabildiği fındık, tohum, meyve, çilek ve böcekleri yer. Ayrıca amfibiler ve hatta kemirgenleri küçük sürüngenleri dahi yiyor. Büyük boyutuna rağmen her iki hindi türüde doğal ortamlarında birçok yırtıcı avcıya sahiptir. Tilkiler, yılanlar, rakunlar, vahşi kediler ve insanlar hindilerin en yaygın avcılarıdır.

Üreme

hindi yumurtası

Çiftleşme mevsimi boyunca erkek hindiler, çiftleşmek üzere olan bir hindiyi denemek ve çekmek için karıncalama sesleri çıkarır. Dişi hindiler, yuva yapmak için güvenli bir yer bulurlar ve yaklaşık bir aylık bir kuluçka süresinden sonra 6 ila 12 yumurta yumurtlar. Bugün, hindi şenliği günlerinde yemek için en popüler etlerden biridir ve batı dünyasında çok sayıda çiftlikte yetiştirilmektedir. ABD’de her yıl 250 milyondan fazla hindi üretildiği düşünülüyor.

hindi yavruları

Türkiye

Ülkemizde de hindiler oldukça popüler evcil hayvanlardandır. Tavuk, ördek, kaz gibi evcil kuş türleri ile birlikte hindilerde olmazsa olmaz hayvanlar arasındadır. Hindilerden gelen belki de en önemli şikayet yeşil otları yemeleridir. Çünkü büyük baş ve küçük baş hayvanları için yetiştirdikleri yeşil arazilere hindiler girdiklerinde hem bu yeşil otları yiyorlar hemde yere doğru yatırarak bu otların biçilmelerini zorlaştırıyorlar.

erkek hindi

Hindiler, ülkemizin hemen her yerinde beslenmektedir. Hatta Trakya bölgesi gibi bazı bölgelerde hindi çiftlikleri dahi vardır. Bunların yanı sıra İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinin Halkalı semtinde her yılbaşında çok sayıda hindi satılmaktadır. Son yıllarda birçok İstanbullu bundan haberdar ve bu insanlar yılbaşından önce Halkalı’ya gelip hindi satın alıyorlar.

Sponsorlu Bağlantılar

Hindilerin Genel Özellikleri

Özellik
(İngilizcesi)
Bilgi
(İngilizcesi)
Alem
(Kingdom)
Hayvanlar alemi
(Animalia)
Şube
(Phylum)
Kordalılar
(Chordata)
Sınıf
(Class)
Kuş
(Aves)
Takım
(Order)
Tavuksular
(Galliformes)
Aile
(Family)
Sülüngiller
(Phasianidae)
Cins
(Genus)
Meleagris
(Meleagris)
Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Nedir Vikipedi